Sverige svarade för en bra turnering!

Bild: Privat

Paulina Toresäter ERK var med 7s landslaget i turneringen i Nancy (Frankrike) och det bar hela vägen till final.

Nancy 7s är en turnering med en hög internationell standard som blir en del av Sveriges förberedelser inför EM och OS kvalspel i sommar. Det var inte bara rena landslag som är inbjudna utan även mixade lag som erhåller platser åt högt rankade landslagsspelare från flertalet länder.

Sverige öppnade turneringen med en förlust 7-15 mot Tunisien, men sedan var det raka segrar mot Israel 43-0 och Tyskland 24-7 och nu väntade kvartsfinal mot Tunisien. Här fick Sverige revansch och vann med 5-0. NU var det dags för semifinal och det blev en tight match mot Tyskland, men när röken lagt sig stod Sverige som vinnare med 7-5 och finalplatsen var säkrad.

I finalen väntade nu Sydafrika dev som blev en övermäktig motståndare. Sverige föll med 0-22, men svarade för en mycket bra final, trots förlusten.

Bild: Privat

– Det var så häftigt och roligt att få spela mot just Sydafrika. De tillhör ett av de 15 bästa lagen i världen och att vi spelade så bra mot dom är helt otroligt, berättar Paulina.

Hur gick det för dig själv i spelet och vad händer nu?

– Jag är nöjd med min insats och den speltid jag fick! Nästa som händer är att landslaget ska ha ytterligare en träningsturnering i helgen i Coventry (England). Därefter kommer laget till EM att tas ut.

Kommer du att vara med i helgen?

– Ja, både jag och Emma Skagerlind är kallade till kommande helg, avslutar Paulina.

Resultat: Dag 1
Förlust 7-15 Tunisien.
Vinst 43-0 Israel.
Vinst 24-7 Tyskland.

Resultat dag 2:
Kvartsfinal: Vinst 5-0 Tunisien.
Semifinal: Vinst 7-5 Tyskland.
Final: Förlust 0-22

Lämna ett svar