Syrianska FF starkast i derbyt!

Foto: Kent Lundqvist

Herrfemman: Syrianska FF kvar i toppen efter en övertygande derbyseger hemma mot SK Elvan.

– En bra utförd match av oss, konstaterar SFF-tränaren Alaa Kalash

– Ja tyvärr, men vi kan gå därifrån rakryggad, berättar SKE-tränaren Per Lygnegård.

Det var hemmalaget SFF som efter 45 spelade minuter av derbyt var i ledning med 1-0 efter mål av Markus Ahosson.

– Vi har lite svårt att ta oss fram genom ett kompakt SK Elvan i första halvlek, men det lossnar i andra halvlek och vi lyckas luckra upp deras försvar och ta oss fram genom många fina spelkombinationer, berättar Kalash

– Syrianska är ruggigt bra offensivt. Det går väldigt fort i omställningarna. 1-0 kommer efter bolltapp på mitten. Men känslan är ganska bra i paus, säger Lygnegård.

Elvan börjar bra första kvarten i andra, men sen kommer två snabba mål genom Ahosson och Thibault Bukuru Beninka med dryga timmen spelad av derbyt. Gästerna ger inte upp och Marcos Cruz reducerar med 20 minuter kvar att spela. SFF skulle dock stänga matchen helt med två drömmål.

– Målen sitter där dom ska som oftast. Vi har en starkt offensiv med många bra avslutare som inte gör misstag när läge väl dyker upp. Skönt att inkassera vår femte raka seger. Det är ett kvitto på att jobbet laget lagt ner gett utdelning, avslutar SFF-tränaren.

– Bara lyfta på hatten. Men även trots förlusten så gör vi mycket bra grejer igår. Vi ändrade en del i spelet idag och kändes bra och kanske nåt att bygga på inför nästa år. Fick till mer eget spel och kunde hålla mer boll själva. Känns dock surt att vi kommer upp i denna nivå nu och inte mot Fanna, Apollon och Goif. Men men inget att älta nu, avslutar SKE-tränaren.

Syrianska FF – SK Elvan 5-1 (1-0)

Målen:  1-0 (32) Markus Ahosson, 2-0 (65) Markus Ahosson, 3-0 (67) Thibault Bukuru Beninka, 3-1 (72) Marcos Cruz, 4-1 (84) Markus Ahosson, 5-1 (87) Mohammad Kalash.

Varningar: 2-1

Lämna ett svar