Syrianska FF vände och vann!

Foto: Kent Lundqvist

Syrianska FF var illa ute i hemmapremiären i Herrfemman mot Börje SK men vände och vann.

– Det var väldigt skön seger, konstaterar SFF-tränaren Alexander Jovanov.

SFF börjar första halvlek dåligt och låter BSK styra spelet.

– Kändes som det blev för mycket långa bollar från vår sida då vi inte hittade ytor att spela upp bollen på.

Börje gör också 0-1 efter en tilltrasslad situation i straffområdet där hemmalaget inte får bort bollen. De gav gästerna ett energipåslag och de gjorde att SFF agerade stressat vilket gjorde att man inte kunde komma till några avgörande lägen. Efter en omställningssituation så drar en hemmaspelare ned en BSK spelare i straffområdet och domaren pekar helt korrekt på straffpunkten vilket gav 0-2 när lagen går till halvtidsvila.

– Vi var inte riktigt med i matchen i första halvlek! I halvtid fick vi chansen att samla oss och gå igenom vad vi gör för fel ute på plan. Vi var överens om vad som krävdes för att vinna. Vi gör två tidiga byten i andra halvlek för att få lite förändring i spelet.

SFF blir nu det spelförande laget och tar över matchen mer och mer. SFF reducerar också rättvist till 1-2 efter en hörna. Efter en tilltrasslad situation så gör Andreas Ahosson 1-2.

– Där fick vi en boost och mer energi. Vi fortsätter trycka på framåt och skapar lägen.

SFF får en frispark, ca: 35 meter från mål. Alla väntar sig förmodligen ett inlägg, men Andreas Ahosson väljer i stället att gå direkt på mål med en kanon och bollen borrar sig rakt upp i krysset bakom en chanslös målvakt i BSK!

– Kvitterat till 2-2, årets mål är nog redan klart denna säsongen!

SFF är inte nöjda och fortsätter att kriga över hela plan, vinner boll, snabba uppspel och skapar farliga lägen. Hemmalaget tilldöms sedan en straff som betyder 3-2 och ledning i matchen, Hassan Abdi sätter kyligt och högt.

BSK jagar nu en kvittering och trycker på mer och mer. SFF faller ned med ett lågt försvar, står rätt i positionerna och gör det bra. Börje skapar dock ett friläge, men hemmakeepern – Lucas Gidebrant gör en matchavgörande räddning.  Istället kontrar SFF in 4-2 i slutminuten, Ali Fares sätter den fint i bortre krysset framspelad av Markus Ahosson.

– En mentalt stark vändning där alla spelare ska ha en stor eloge för deras inställning, de gav allt på plan och trodde på sig själva. Extra stort plus till Ali Fares som var överallt på plan. Andreas Ahosson som med sina mål och ledarstil styr på mitten. Benjamin Dogan som är felfri i backlinjen. Målvakten Lucas Gidebrandt som står för avgörande räddningar, summerar Jovanov.

Syrianska FF – Börje SK 4-2 (0-2)

Målskyttar SFF: Andreas Ahosson 2, Hassan Abdi, Ali Fares.

Lämna ett svar