Syrianska fick revansch!

Foto: Kent Lundqvist

Herrfemman: Enköpings IS fick inkassera säsongens första förlust i serien hemma på Enavallen mot Syrianska FF.

– Det var lite skillnad på den här matchen och den som vi förlorade (1-4) mot EIS i Cupen, konstaterar en nöjd SFF-tränare Alaa Kalash

Det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen med en för dagen ny spelmodell.

– Vi provade nytt och spelade med en trebackslinje och det såg bra ut under de första 45 minuterna, konstaterar EIS-tränaren Patric Lindblom.

Det var oerhört mycket boll för EIS som trummade på och kom runt på kanterna och även centralt, men där tog det tvärstopp. SFF defensiv som för kvällen anfördes av Benjamin Dogan var ramstarkt och de monterade ned nästa allt som kom i deras väg.

Offensivt så kom inte SFF till något egentligen bortsett från enstaka och tafatta kontringar på en ensam Issa Doham på topp. I den 12:e minuten kommer hans första läge, men det avslutet räddar EIS-keepern Kazem Ahmadi.

EIS har trots ett mega stort bollinnehav ”bara” två heta chanser under de första 45 minuterna. Båda gångerna så är det Emil Mehic som slår bra inlägg från högerkanten och båda gångerna är det Ejub Mehic som får chansen, men SFF-keepern Alfred Pantina räddar två gånger om.

Det ser ut som att det skall vara mållöst efter 45 spelade minuter, men då kommer en ny kontring med knappa 40 spelade. En omställning där Markus Ahosson slår en bra boll in i boxen som landar hos Kenny Yasser Nshimirimana och han trycker in 0-1.

– Det blev inte riktigt den matchbild vi ville ha, menar SFF-tränaren. Vi ville ligga högt i banan och försvara för att komma snabbt på mål i omställningarna. EIS tryckte ned oss lågt, men där är vi starka.

– Det målet kom från ingenstans, men vi behöver vara bättre i den sista tredjedelen och skapa mer av det övertag vi har i spelet, menar EIS-tränaren.

I den andra halvleken så lyfter SFF upp spelet och får mer att säga till om. Med knappa 10 minuter spelat så har gästerna en jättechans att koppla ett grepp om derbyt. En snygg boll i djupet på Markus Ahosson på vänsterkanten och ett bra inspel som friställer Kenny Yasser Nshimirimana, men med öppet mål lyckas han skjuta utanför.

EIS har fortsatt svårt att hitta fram offensivt, men med dryga timmen spelad kommer en av få chanser. Det är Emil Mehic som får chansen att kvittera, men även han skjuter utanför. Kvitteringen skulle ändå komma och då är det Kushtrim Trimi som först fälls i straffområdet och hemmalaget tilldöms en straff. Den straffen tar Trimi själv och han sätter 1-1.

Nu ser det ut som att EIS tar över och går för ett avgörande. Med 10 minuter kvar att spela så är det mycket nära att EIS får ett friläge, men Dogan får en tå på bollen och bryter, sätter igång en snabb kontring med en bra boll i djupet på inbytte Mohammad Kalash som är iskall i läget och sätter 1-2.

EIS jagar sedan en kvittering, men det är uddlöst och syrefattigt vilket gör att SFF kan hålla undan och är också närmare 1-3 än vad EIS är att kvittera.

– En skön seger och vi gör en riktigt bra match där defensiven fäller avgörandet. Vi har många som är bra idag, men jag tycker Rami Abbas höjer sig över mängden där han är bra både som mittfältare och back här i slutet. EIS är bra så det här var en ”som sagt” en skön och viktig seger för oss, avslutar SFF-tränaren.

– VI skapar bra tryck men får ut väldigt lite av det vi skapar i situationer och skall man vinna sådan här matcher måste man sätta sina chanser och det gjorde SFF. Det här är ändå nyttigt för oss och kanske det kan fungera som en väckarklocka för jag tycker vi var alldeles för bekväma idag, avslutar EIS-tränaren.

 

Enköpings IS – Syrianska FF 2-1 (0-1)

Målen: 0-1 (38) Kenny Yasser Nshimirimana, 1-1 (72) Kushtrim Trimi, 1-2 (80) Mohammad Kalash

Varningar: 5-4
Röda Kort: 1-0

Spelarbetyg:


Benjamin Dogan SFF


Rami Abbas SFF/Mathias Forsström Skeppar EIS


Edin Mehic EIS

Lämna ett svar