Syrianska föll stort trots bra spel!

Foto: Kent Lundqvist

Syrianska FF fick ganska väntat inkassera en förlust i derbyt hemma mot topplaget Fanna BK i Herrfemmans 5:e omgång.

Det var FBK som tog kommandot ganska omgående och gjorde också 0-1 i den 13:e matchminuten genom Johannes Andersson. Det skulle komma mer och när lagen gick till halvtidsvila så leder gästerna med 3-0. SFF passar också på att skjuta en straff i ribban innan halvtidsvilan.

– Vi startar matchen otroligt bra, för spelat och skapar chanser. Fanna får en hörna och gör mål. Sen får dom två skitmål som vi inte ska släppa in, berättar SFF-tränaren Alexander Jovanov.

I den andra halvleken så höjer sig SFF en aning och reducerar till 1-3 genom Benjamin Dogen vilket gav hopp om möjliga poäng. Det var en hoppetslykta som slocknade ganska omgående när Andersson fem minuter senare avgör kampen med att göra 1-4. Den avslutande delen av matchen innehåller tre mål till och dem fördelades 1-2 vilket gav en övertygande 6-2 seger för FBK.

– i början av andra så gör vi mål och få igång en press, men Fanna lyckas göra 4-1. Vi gör 2-4 men tappar det efter att Fanna fått en billig straff och kan avgöra. Vi gör våran bästa match spelmässigt. Men vi missar för mycket. Vi har tre ramträffar. Straffmiss och lägen framför mål som vi missar. Vi skapar mer i denna match än vi gjort total i alla matcher. Vi dominerar totalt spelmässigt, men släpper in så billiga mål och gör för få framåt. Det låter konstigt att säga att vi spelar bra när man förlorats med 2-6, men så är det, avslutar Jovanov.

Syrianska FF – Fanna BK 2-6 (0-3)

Målskyttar:
SFF: Benjamin Dogan, Markus Ahosson.
FBK: Johannes Andersson 2, Rami Abbas, Vitor Leal Cupello, Michael Da Silva, Issa Doham.

Varningar: 0-2
Publik: 35

Lämna ett svar