Syrianska övertygade i derbyt mot STIK!

Foto: Kent Lundqvist

Herrfemman: Syrianska FF övertygade i derbyt hemma mot Södra Trögds IK.

– Vi gör en ganska bra match, men det finns alltid saker som kan bli bättre och vi har absolut mer att ge, menar SFF-tränare Alaa Kalash

Redan från start så var det hemmalaget som tog kommandot och tryckte på för ett tidigt ledningsmål. I den 6:e minuten var det nära. Rami Abbas sätter in en boll till en fristående Issa Doham som trycker bollen över.

Foto: Kent Lundqvist

Tre minuter senare så skulle ledningsmålet komma om än en smula turligt. Kenny Yasser Nshimirimana tar ett avslut som studsar på en olycklig Sebastian Pettersson och i mål till 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

SFF fortsätter att trycka på och med dryga kvarten spelad så tilldöms hemmalaget en frispark i bra läge. STIK ställer tillsynes muren precis utanför eget straffområde helt galet och det straffar Kenny Yasser Nshimirimana med att knorra in 2-0.

Foto: Kent Lundqvist

Det stannade inte där. STIK kom i ett av få anfall i halvleken, men tappar boll och SFF ställer om blixtsnabbt och bollen landar hos Abbas som ganska enkelt kan göra 3-0.

Foto: Kent Lundqvist

I slutsekunderna av den första halvleken så vaskar STIK fram sin enda heta chans i halvleken och då är det Patrik Törnevik som friställs av Linus Eriksson och han får på en volleykanon upp mot krysset, men då får vi se garanterat årets räddning i trakten. Hemmalagets-keeper Alfred Pantina dyker som en panter upp i krysset och räddar.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör en bra halvlek där vi har ett högt deltagande och tar bra betalt, konstaterar SFF-tränaren.

– Vi ville ligga lågt och vänta ut SFF, men vi blev alldeles för låga och det kostade oss – tyvärr, konstaterar STIK-tränaren Niclas Hallgren.

Matchen ser ut att köras tidigt i den andra halvleken när Rami Abbas gör 4-0 på en bra omställning, men STIK vägrade att ge upp.

Foto: Kent Lundqvist

Nu blev det bättre fart på gästerna som flyttar fram i sina positioner. Med knappa timmen spelad så gör Henrik ”Södra” Jowilin 1-4 efter en läcker prestation.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående så tilldöms STIK en odiskutabel straff och den sätter Abdikadir Noor Osman till 2-4 och nu var det lite darr i matchen igen.

Foto: Kent Lundqvist

Det tar bara ett par minuter så är det sååå nära att gästerna reducerar ytterligare. En bra boll in i boxen och där kommer ”Södra” först på bollen med pannan i bra läge, men nicken går över ribban.

Foto: Kent Lundqvist

STIK har nu verkligen blodad tand och sätter bra tryck och press på SFF som får slita ont för att freda sig. Det skulle dock kosta då SFF med knappa 80 minuter spelat stänger matchen. På en kontring kan Kenny Yasser Nshimirimana fullborda sitt hattrick när han gör 5-2 och innan matchen är över så fastställer Mohammad Kalash slutresultatet till 6-2.

Foto: Kent Lundqvist

 

Syrianska FF 4-3 (2-0)

Målen:  1-0 (10) Kenny Yasser Nshimirimana, 2-0 (17) Kenny Yasser Nshimirimana, 3-0 (44) Rami Abbas, 4-0 (48) Rami Abbas, 4-1 (59) Henrik Jowilin, 4-2 (65) Abdikadir Noor Osman, 5-2 (78) Kenny Yasser Nshimirimana, 6-2 (90) Mohammad Kalash.

Varningar: 5-2

Spelarbetyg:


Benjamin Dogan SFF


Sebastian Pettersson STIK


Rami Abbas SFF

Lämna ett svar