Taffligt när FBK vann!

Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK F16/17 svarade för en ganska tafflig insats när man trots allt hemmabesegrade Storvreta IK.

Det skulle inte komma att bli någon stor match på Fanna IPs naturgräs när FBK tog emot SIK. Det startade dock ganska bra för hemmalaget där Alva Olsson sätter en bra boll i djupet på Lydia Söderlund som är iskall i läget när hon gör 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

FBK är det lag som inledningsvis är det bättre och med knappa kvarten spelad så utökar man sin ledning. Olivia Lennvall Suomela tar sig fram bra på sin vänsterkant och sätter in bollen perfekt på Söderlund som nickar in 2-0 bakom en chanslös Sara Eich i SIK målet.

Foto: Kent Lundqvist

SIK tar över kommandot i matchen efter det målet och förlägger det mesta av spelet på offensiv planhalva, men där blir man alldeles för omständliga för att det skall bli riktigt farligt.

Foto: Kent Lundqvist

FBK skapar egentligen bara en dubbelchans med knappa halvtimmen spelad då Elin Isberg slår en farlig frispark som rensas undan till en sylvass hörna, slagen av samme Isberg.

Foto: Kent Lundqvist

Gästernas övertag skulle till slut ge utdelning innan halvtidsvilan. Alexandra Tolstoy vänder och vrider på FBK defensiven och hittar en lucka som resulterar i en reducering till 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

Det gav gästerna ett bra energipåslag och tidigt i den andra halvleken så kommer kvitteringen. FBK spelar fast sig själva defensivt och det straffar Lovisa Borghede med att göra 2-2 bakom en chanslös Ellen Ågren i FBK målet.

Foto: Kent Lundqvist

FBK har inget att komma med inledningsvis av den andra halvleken, men blir bjudna på nästa mål i matchen. Söderlund snappar upp ett felpass och kan göra sitt tredje mål i matchen vilket gav 3-2.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så blir det ett sällan skådat duttande på planen där inget av lagen ger någon som helst kvalité i spelet. Den enda som på något sätt briljerar är gästernas bäste spelare – Moa Persson som är lite av planens gigant som mittback.

Foto: Kent Lundqvist

I FBK handlar det mesta och det bästa om Söderlund som även hon sticker ut i spelet. Hon gör också 4-2 med timmen spelad – trodde nog alla på Fanna IP, men inte domare – Albin Wahlstrand som är säker på att hela bollen inte var i mål.

Foto: Kent Lundqvist

FBK har en farlig hörna i den 67:e minuten som Söderlund slår från höger och Wilja Lawton kommer först på bollen, men nickar över i bra läge.

Foto: Kent Lundqvist

SIK sticker sedan upp och är mycket nära att kvittera. Efter ett bra spel så hamnar bollen hos Agnes Holgersson som avslutar bra, men bollen går i ribban och ut igen.

Foto: Kent Lundqvist

Minuten senare så avgör FBK denna mediokra tillställning när Ronja Sundell med ett snyggt instick friställer Lawton som fastställer slutresultatet till 4-2 med ett bra avslut.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var en helt okey match ändå. Stundtals så ser det bra ut, men vi skall såklart jobba på när vi skall slå ifrån oss och spela oss ur press. Vi skapar en hel del och vinner tillslut ganska stabilt, säger FBK-tränaren Fredrik Johansson.

Fanna BK – Storvreta IK 4-2 (2-1)

Målskyttar,
FBK: Lydia Söderlund 3, Wilja Lawton.
SIK: Alexander Tolstoy, Lovisa Borghede.

Spelarbetyg FBK:


Lydia Söderlund


Ronja Sundell


Agnes Åkerman

Lämna ett svar