Taktisk fullträff fällde avgörandet i derbyt!

Foto: Kent Lundqvist

Det blev ett tight derby när Syrianska FF tog emot SK Elvan hemma på Fanna IP i herrfemmans 4:e omgång – Taktisk fullträff fällde avgörandet.

– Det var målet med den här matchen att taktiskt spela tråkigt och säkra defensivt då tre poäng var viktigast, berättar SK-Elvan tränaren Per Lygnegård.

Det blev ingen klang och jubelföreställning under den första halvleken som egentligen inte bjöd på något spel alls. Det var SFF som var det lag som ägde bollen mest, men hade stora problem att hitta rätt sista delen av sin offensiv mot ett väl samlat Elvan där mittbackarna Kalle Thorsell och Erik Kvernplassen dominerade stort.

Foto: Kent Lundqvist

Det bjöds inte på några heta chanser utan blev bara ett par nästan chanser och ett par skött från distans som inte var av den farligare sorten.

Foto: Kent Lundqvist

I den 40:e minuten så får Elvan en frispark ute till vänster om den offensiva boxen och den slår Eric Forslund. Bollen går lågt in i högen av spelare och där släpper Erik Kvernplassen bollen smart mellan benen och den hittar i mål till 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

– Ett riktigt skitmål, vi bara måste få undan bollen i det läget, dundrar en besviken SFF-tränare Alexander Jovanov.

Den andra blir mer händelserik och nu börjar det hetta till i derbyt med mycket känslor i en match där båda lagen behöver vinna för att inte tappa på toppen.

Foto: Kent Lundqvist

I den 14:e minuten så har hemmalaget en bra dubbelhörna och Semir Kukic får en jättechans mitt i boxen men skjuter över. Omgående så vänder spelet och Forslund tar sig i bra läge, men avslutet räddas bra av hemmamålvakten – Lucas Gidebrant.

Foto: Kent Lundqvist

Kort därefter så gör Elvan ett lyckat byte. In med rutinerade Niklas Malmfors som med sin första bollkontakt hittar Joakim Johansson med ett instick och han slår en yttersida som blir till ett lobbskott i svag vinkel över Gidebrant in i mål till 0-2.

Foto: Kent Lundqvist

SFF går omgående ner på en trebackslinje och sätter upp Benjamin Dogan på topp och nu är det full fart framåt för hemmalaget som får tryck på Elvan. Det skulle också tillslut ge utdelning. På en bra slagen frispark av Moran Lahdo tar bollen i muren och upp i taket till 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

SFF forcerar sedan hårt för att få till en kvittering och i slutminuten så är det nära då Elvans Kalle Thorsell i kamp med Dogan river om kull honom, men domare Semir Hadziosmanovic väljer att fria vilket gör att Elvan håller undan och vinner.

Foto: Kent Lundqvist

– Det studsar verkligen inte vår väg så här långt, det är klart att det är straff i den situationen. Vi har fortsatt problem att utnyttja vårt stora spelövertag och hittar inte rätt i offensiven, det avgör idag, konstaterar Jovanov.

– En skön seger, vi ville verkligen lämna platsen i botten. Vi spelar en tråkig fotboll, men nu var det defensiven som var i fokus och det hanterar vi bra. Många som sliter och gör det bra där ute, summerar Lygnegård.

Syrianska FF – SK Elvan 1-2 (0-1)

Målen, 0-1 (40) Eric Forslund, 0-2 (63) Joakim Johansson, 1-2 (86) Moran Lahdo.

Varningar: 1-2
Publik: 60

Spelarbetyg:


Kalle Thorsell SKE


Erik Kvernplassen SKE


Benjamin Dogan SFF

Lämna ett svar