Tappert HFF föll knappt!

Tight match på Björkvallen under nationaldagen. Foto: Kent Lundqvist.

Ett för dagen ungt Håbo FF svarade för en mäktig insats men det räckte ändå inte hela vägen hemma mot topplaget Månkarbo IF.

– Klart att jag inte är nöjd med att vi förlorar, men det här är ingen förlust vi behöver skämmas över, konstaterar HFF-tränaren Janne Petersson.

HFF som kom till start med hela 7 juniorer i laget hemma mot topplaget MIF överraskade stort inledningsvis med att göra 1-0 redan i den andra matchminuten.

Foto: Kent Lundqvist

Vi fick se ett bra uppbyggt spel där Tilde Nord slår en bra passning från sin centralposition i banan ut på högerkanten till junioren Thea Lenander som gör två bevakare och sätter in bollen mitt i boxen där en stressad Rebecca Morey Andersson kommer emellan och gör självmål.

Foto: Kent Lundqvist

Gästande MIF är sedan det lag som är spelförande och skapar också ett par vassa chanser. Det mesta handlar om gästernas bäste spelare – Therese Söderlind som hotar gång efter annan, men hemmalagets målvakt – Tyra Westerlund svarar för en räcka kvalificerade ingripanden.

Foto: Kent Lundqvist

HFF äter sig sakta tillbaka in i matchen igen och mellan minut 17 och 30 har hemmalaget några heta chanser att utöka sin ledning. Johanna Svensson har ett bra avslut som går precis utanför, Lenander snurrar upp tre bevakare men avslutet räddas av gästernas målvakt – Ida Rosenberg, Matilda Gejhammar har en farlig frispark som tvingar Rosenberg att rädda till en farlig vänsterhörna där Nord nickar bra men ny räddning och returen skjuter Lenander på en uppoffrande back.

Foto: Kent Lundqvist

I stället kommer en snabb omställning och då kvitterar MIF till 1-1 och lite självklart är det Söderlind som håller sig framme och gör målet med dryga halvtimmen spelad.

Foto: Kent Lundqvist

Avslutningsvis så är det mycket MIF, men den bästa målchansen har HFF där Leander slår ett bra inspel som Johanna Andersson skarvar precis utanför Rosenbergs högra stolpe.

Foto: Kent Lundqvist

– En bra halvlek av oss. MIF har det mesta av bollinnehavet, men vi skapar minst lika många bra chanser som dem, säger HFF-tränaren.

Historien upprepar sig igen. HFF vaskar fram en sylvass dubbelhörna med 5 minuter spelat av den andra halvleken där MIF med möda får undan bollen på mållinjen.

Foto: Kent Lundqvist

Minuten senare är det 1-2! Ett inspel på en kontring från vänsterkanten där HFF inte lyckas få undan bollen kommer istället Emelie Olsson och trycker in bollen bakom en chanslös Westerlund.

Foto: Kent Lundqvist

HFF jagar sedan en kvittering och flyttar också över mycket av spelet på offensiv planhalva. Det skapas dock ingen direkt hetta i den sista delen av offensiven.

Foto: Kent Lundqvist

Istället är det MIF som är närmare att utöka sin ledning. I minut 82 & 84 svarar Westerlund för två högoktaniga räddningar vilket gör att matchen slutar med en 1-2 förlust.

Foto: Kent Lundqvist

– Kan inte annat än vara nöjd med tjejernas insats och hur dem hanterar matchen mot ett topplag i den här värmen och med så många debutanter och juniorer. Vi hittar inte de där riktigt heta ytorna och blir ganska uddlösa i sista delen av vår offensiv, men det är bra nivå i 90 minuter vilket lovar gott inför fortsättningen, summerar HFF-tränaren.

Håbo FF – Månkarbo IF 1-2 (1-1)

Målen, 1-0 (2) Självmål, 1-1 (31) Therese Söderlind, 1-2 (51) Emelie Olsson.

Varningar: 0-0
Publik: 700

Spelarbetyg HFF:


Tyra Westerlund


Alva Carlsson/Matilda Gejhammar


Wilma Edberg Mäkinen

Lämna ett svar