Tappert HFF skakade tabellettan.

HFF stod upp bra mot tabellettan UIF. Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF stod för en bra och stark insats hemma mot tabellettan Upsala IF i damtrean.

– Vi gör det bra och står upp i kampen, men det blev lite onödigt stora siffror som inte speglar matchbilden, menar HFF-tränaren Henrik Norell.

HFF startar matchen bra och kan också ta ledningen med 1-0 i den 12:e matchminuten. Med en hög och bra press vinner hemmalaget boll högt upp i banan och bollen går till en friställd Viktoria Kjöraas som med ett välriktat avslut borrar upp bollen i krysset.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle dock bli slitsamt för hemmalaget att hålla uppe tempot och pressen i banan mot tabellettan som åt sig in i matchen med smarta bollar i djupet som också resulterade i den 17:e matchminuten. Gästernas Caroline Zetterling gör 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

Nu blir det mycket UIF som med samma typ av spel sårar hemmalaget som tappar höjd och organisation. Det kostar också två baklängesmål till innan halvtidsvilan.

Foto: Kent Lundqvist

– Första 20 minuterna är bra, men sedan orkar vi inte riktigt stå upp och ger dem mer ytor att jobba med, medger Henrik.

Den andra halvlekens inledning går klart till gästerna som tvingar hemmakeepern – Matilda Gejhammar till flertalet kvalificerade parader och hon har även god hjälp av målramen.

Foto: Kent Lundqvist

HFF sliter och jobbar med framgång och vid ett par tillfällen är det också mycket nära att hemmalaget reducerar. Systrarna Hanna & Viktoria Kjöraas har varsin kvalificerad chans.

Foto: Kent Lundqvist

Istället kommer ett matchavgörande 1-4 mål på en snabb omställning där bollen seglar över hela HFF defensiv till en fristående Zetterling. Gästerna hinner med att göra ett mål till innan slutsignalen.

Foto: Kent Lundqvist

– Inte mycket att snacka om då vi möter ett bra lag och det står ingenstans att vi gör en bättre match än 1-5. Vi får ta med oss det goda, vilket var ganska mycket i den här matchen och jobbar vidare, summerar HFF-tränaren

Håbo FF – Upsala IF 1-5 (1-3)

Målen 1-0 (12) Viktoria Kjäraas, 1-1 (17) Caroline Zetterling, 1-2 (21) Emelie Löhman, 1-3 (33) Elsa Johansson, 1-4 (85) Caroline Zetterling, 1-5 (89) Tina Sarén.

Publik: 50

Spelarbetyg HFF:


Viktoria Kjöraas


Matilda Gejhammar


Victoria Johansson

Resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar