Tekniska problem när EHF föll!

Marlene ”Marre” Lindström åter i spel men det räckte inte för EHF. Foto: Kent Lundqvist

Trots förlust med 21-26 (9-11) stod Enköpings HF upp och gjorde en bra match hemma mot nu serieledande Tumba HBK i damernas div.1.

Jag är jätte nöjd med vad vi presterar i den här matchen, ett klart fall framåt, konstaterar tränare Ken Hornö.

Ett obesegrat Tumba fick jobba för poängen i Idrottshuset. Det är ganska jämnt i matchen inledningsvis, men i den 7:e matchminuten så kommer ett ryck av gästerna till en 3 målsledning som sedan utökas till fyra (5-9) med dryga sex minuter kvar att spela av halvleken.

EHF skulle dock avsluta den första halvleken bra och gör 4-2 på Tumba vilket ger underläge 9-11 i halvtid.

Vi gör mycket som är bra där ute och spelar ett bra anfallsspel där vi kommer till många lägen, men vi har det fortsatt jobbigt att göra mål, säger Ken.

I den andra halvleken så lossnar det för hemmalaget. EHF kommer ut och sköljer över Tumba som får se hemmalaget vända på matchen med att göra 3-0 på de inledande fem minuterna och är nu i ledning med 12-11, två mål av Felicia Axeen och ett av Iza Ekström.

Efter det så står matchen och väger och extra kul här är att Marlene ”Marre” Lindström som varit borta pga. en knäskada kommer in här och visar att hon kommer att bli nyttig för laget då hon gör ett par bra mål i den här sekvensen.

”Marre” gör det riktigt bra och et är kul att se henne på planen igen, men vi matcher henne försiktigt så det inte kommer något bakslag, berättar Ken.

EHF är bra med i matchen och har 18-19mot serieledande Tumba när det är dryga 8 minuter kvar att spela av matchen. Då kommer ett litet ryck som inte EHF orkar stå emot, gästerna gör 3 raka mål och det är 18-22 som tillslut blir 21-26.

Vi ger dem en fight hela vägen och det är jag nöjd med. Vi gör 21 mål på serieledarna och visar att vi är mycket bättre än vad tabelläget säger. Poäng var sekundär idag, vi hade fokus på att hitta rätt i spelen. Det är mycket som är bra idag även om det är en bit kvar till den nivån vi vill vara på. Det som avgör idag är att vi inte riktigt hittar tekniken till fullo defensivt mot deras stegisättningar, summerar Ken som ger Amanda Gustafson (matchens lirare) och Felicia Axeen extra beröm för sina insatser i matchen.

Enköpings HF – Tumba HBK 21–26 (9-11)

Målskyttar EHF: Isa Ekström 6, Frida Haraldsson 3, Marlene Lindström 3, Frida Forsberg 2, Amanda Gustafson 3, Felicia Axeen 2, Dunja Moujeh.

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar