Tight när EHF vann!

Foto: Kent Lundqvist

Tabelltrean Enköpings HF fick som väntat en riktigt tuff uppgift i Herrettans 13:e omgång borta mot IFK Nyköping.

– Ja onödigt tight, vi har många lägen att döda matchen betydligt mycket tidigare. Jag tycker naturligtvis lite partiskt ända att vi är det bättre laget som styr matchen långa stunder, berättar EHF-tränaren Anders Skogäng.

Det blev en tight första kvart av matchen med ett mål som skiljde lagen åt mest hela tiden, men sedan tar EHF över matchen och har med dryga fem minuter kvar att spela ledning med 15-9. Hemmalaget kommer dock tillbaka och när lagen går till halvtidsvila är det 15-16.

Det var en matchutveckling som skulle upprepa sig i den andra halvleken där lagen följs åt fram till ställningen 24-25 med knappa tolv minuter kvar att spela. Då kopplat EHF ett grepp om händelserna och leder med 29-24. Hemmalaget tar sig återigen in i matchen igen och med knappa minuten kvar att spela så är det 28-29, men EHF kan hålla undan och vinna.

– Synd att vi ger dom chansen i slutet av bägge halvlekarna. I första har de riktigt bra flyt. I andra blir vi först lite ivriga och när vi knyta till säcken missar vi ett antal frilägen, ska sägas att Nyköping chansade hej vilt med 1 och 2 punkt och 7-6 framåt. Två poäng är 2 poäng och det känns riktigt skönt, avslutar Skogäng.

IFK Nyköping – Enköping HF 28-29 (15-16)

Målen,
IFK: Martin Gustafsson 9, Olle Röken 3, Martin Pettersson 3, Simon Skuthälla 3, Lucas Edlund 2, Christopher Wålinder 2, Olle Gustafsson 2, Jacob Edlund, Lucas Carman, David Trosell, Adam Friberg.

EHF: Anton Lindblom 6, Filip Tapper 5, Gustav Odeheim 4, Mattias Johansson 4, Joel Eneroth-Ädel 3, Viktor Berg Von Linde 2, Adam Skogäng 2, Fredrik Salovaara 2, Albin Sandell.

Utvisningar; 6×2 min – 4x2min.
Publik: 222

Herrettan >>>

Lämna ett svar