Tight när FBK föll!

Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK F16/17 gjorde en strålande match borta mot UNIK FK men det räckte ändå inte hela vägen.

En bra och underhållande match där FBK börjar bäst med ett par vassa lägen och är nära att ta ledningen efter ett långskott som tar i ribban. Det spelas bra fotboll av båda lagen som skapar halvchanser om vartannat.

Det var hemmalaget som skulle ta ledning, men på ett smått märkligt sätt?

– 1-0 kommer efter ett märkligt beslut av domaren som visar inspark för oss, men unik tar bollen och springer ut och slår en snabb hörna vilket gör att vi inte hinner ställa om och blir straffade för det, märkligt att domaren inte höll fast vid inspark, menar FBK-tränaren Fredrik Johansson.

Det var ett resultat som stod sig in i halvtidsvilan. I andra halvlek fortsätter det fina spelet från båda lagen, men Fanna gör matchens nästa mål. På en fin omställning håller sig Felicia Wängberg framme och kvitterar till 1-1.

Matchen är edan helt jämn när Fanna förivrar sig och tappar bollen på egen planhalva när dom har en jättechans till omställning och det istället blir det lite en snöpligt 2-1 leding för hemmalaget. Lagen fortsätter det frejdiga spelet och det skapas chanser åt båda hållen med fördel i spelet för FBK. Trots det så är det Unik som gör 3-1 på ett snyggt långskott.

– Vi växlar omgående över till 3-4-3 vilket direkt ger resultat i en reducering till 2-3 genom Lydia Söderlund

FBK trycker sedan på för en kvittering och skapar flera bra chanser utan att få in bollen. Istället är det Unik som kan stänga matchen på en hörna där hemmalaget fastställer slutresultatet till 4-2.

– Vi gör åter igen en bra match och spelar fotboll. Vi vill också ge UNIK en eloge som spelar bra och tar tillvara på sina chanser, positiv för oss är att vi skapar 7-8 bra målchanser, men nyper inte dit bollen. Extra plus till Agnes Åkerman som kämpar och spelar moget, avslutar FBK-tränaren.

 

UNIK FK – Fanna BK 4-2 (1-0)

Målskyttar FBK: Felicia Wängberg, Lydia Söderlund.

 

Lämna ett svar