Tight & tuff när Håbo FF vann.

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF spelade metodiskt bra och kunde gå segrande ur striden borta mot Tärnsjö IF i Herrfyran.

– Det var en ganska fysisk match. Planen var av den mindre storleken vilket bjöd in till en tight match med mycket närkamper, berättar HFF-tränaren Alan Hiussemoglu.

Så länge hemmalaget orkade trycka på framåt var det en ganska öppen matchbild. Men när energin lade sig hos motståndarna kunde HFF metodiskt ta kontroll på matchen och ta sig fram till flera målchanser, utan att få till den där solklara vilket gav 0-0 i halvtid.

– Några justeringar i halvtid på utgångspositionerna gör att vi kan komma åt ytor för att slå ut fler spelare med våra passningar framåt i plan och ta oss vidare till målchanser.

Två mål under de första 6 minuterna i andra halvlek punkterar matchen. Ett självmål till 0-1 i den 49:e och 0-2 genom Danilo Al-Saed i den 50:e. Efter det var det inget snack. HFF fortsätter skapa målchanser och när man får en straff i den 72:a minuten stänger Anton Sjögren matchen med att göra 0-3.

– Det som avgör matchen är vårat tålamod och metodiska spel. Tärnsjö får jaga och jaga, vilket var tydligt i halvtid när dom kliver av planen flåsande och våra spelare ser riktigt fräscha ut, avslutar HFF-tränaren.

Tärnsjö IF – Håbo FF 0-3 (0-0)

Målen, 0-1 (49) Självmål, 0-2 (50) Danilo Al-Saed, 0-3 (72) Anton Sjögren.

Varningar: 4-1
Rött kort: 1-0
Publik: 93

Lämna ett svar