Tio års väntan över- ERK vann efterlängtat SM-guld!

Foto: Kent Lundqvist

Stora glädjescener utspelade sig på Korsängens rugbyarena när ERK:s damer säkrade SM-guldet efter seger även i returmötet mot Skåne Ladies.

-Tio år sedan förra guldet så det var verkligen på tiden. En fantastisk känsla som är svår att beskriva, säger lagkaptenen Sara Lennvall som var med vid förra guldet 2010.

Foto: Kent Lundqvist

Skåne Ladies var tolv poäng bakom efter första finalmatchen och gick hårt för att snabbt få till poäng i returmötet. Man pressade också ERK till en början men hemmalagets klunga var urstark och man skötte försvarsspelet till punkt och pricka.

Foto: Kent Lundqvist

-Jättebra och disciplinerat försvarsspel matchen igenom och Skåne kom aldrig innanför 22-meterslinjen. Kul att se, säger tränaren Nicklas Proos.

I stället var det ERK som inledde poänggörandet på Korsängens rugbyarena. Elin Sterner lade ned 5-0 i 13:e minuten och nästa försök kom från nyförvärvet Carina Trinh lite senare.

Foto: Kent Lundqvist

Yttern Ylva Schwartz visade sedan prov på explosivitet när hon rushade in två raka försök fram till 22-0 och SM-guldet var i praktiken säkrat.

Foto: Kent Lundqvist

-Nerverna var på plats i dag och vi har en stor trygghet i laget. Även om några lag inte kom till spel i år var det tufft ända in i mål då Skåne Ladies kunde toppas med flera landslagsspelare, säger Sara Lennvall.

Foto: Kent Lundqvist

ERK höll med lätthet undan i andra halvlek där Emma Skagerlind sparkade in fem poäng och Emma Ytterbom gjorde försök. Skåne Ladies blev poänglösa när ERK vann en storseger i andra finalmatchen.

Foto: Kent Lundqvist

-Otroligt skönt, jag är mycket nöjd med lagets insats. Vi gjorde precis allt som vi skulle. Mycket starkt klungspel och snygga försök efter inövade varianter, säger Proos.

Ylva Schwartz två försök i första halvlek blev avgörande i kampen.

-Hon var jättebra. Sedan vill jag framhålla Keli Franks som gör sin första säsong i laget. Fantastisk utveckling, avslutar Nicklas Proos.

Matchfakta; SM-final 2:2 : Enköpings RK- Skåne Ladies  34-0 (24-0) ERK svenska mästare med totalt 51-5.

Poäng, ERK: Ylva Schwartz 10, Emma Skagerlind 9, Elin Sterner 5, Carina Trinh 5, Emma Ytterbom 5.

Fler bilder från finalen kommer på vår facebooksida under dagen.

Lämna ett svar