”Tjejerna krigar och kämpar hela matchen”

Foto: Kent Lundqvist

Ett starkt reducerat Enköpings HF räckte inte till borta mot nästjumbon Norrköpings KIK i Damettans 17:e omgång.

– Med tanke på att vi åkte med två målvakter, tre m6, en m9 och 5 kanter, där flera av spelarna fick ta ett stort ansvar på lite ovana spelpositioner och att vi även spelade 2-4 under långa perioder, vilket vi inte har hunnit träna på tillräckligt, så gör vi en bra match, berättar EHF-tränaren Kent Söderlund.

Matchen ar tidigt över då hemmalaget efter knappa 8 minuter spelat var i ledning med hela 6-0 innan EHF gör sitt första mål i matchen och reducerar till 1-6 genom Matilda Sköld. EHF orkar bara med att göra 6 mål under de första 30 minuterna medans NKIK gör hela 17.

I den andra halvleken blir det om möjligt än mer kämpigt för EHF som för Kajsa Pihl skadad. Inledningen av den andra halvleken påminner om den första där NKIK gör 5-0 på EHF innan det första målet i halvleken görs och återigen är det Sköld som öppnar målskyttet. Det skulle dock bara bli fyra mål till i matchen för Enköpingstjejerna som tillslut förlorar med hela 19 bollar.

– Tjejerna som är på plats skall ha en eloge för att dem krigar och kämpar hela matchen igenom. De ger inte upp och fortsätter trots att det går tungt och håller humöret uppe under hela matchen, avslutar EHF-tränaren.

Norrköpings KIK – Enköpings HF 30-11 (17-6)

Målgörare EHF: Therese Lundström 7, Matilda Sköld 2, Sandra Åkerman, Elin Berggren.

Publik: 34

Damer div.1 >>>

Lämna ett svar