Totalhaveri för EIBK!

Foto: Kent Lundqvist

Herrarna i Enköpings IBK tappade hemmamatchen mot Hagunda IBF i Herrtrean efter ett sällan skådat haveri efter halva matchen spelad.

Trots ett stort spelövertag i den första perioden hemma mot HIBF så kunde inte EIBK gå ifrån. Det var dock ledning hela tiden för hemmalaget där Linus Sjöquist ger hemmalaget ledningen med 1-0 och Albin Pettersson gör 2-1. Gästerna skulle kvittera två gånger om på en kontring och en jättebjudning, men sista ordet fick EIBK som i periodens sista sekund gör 3-2 genom Tobias Lindholm.

Foto: Kent Lundqvist

– Tycker vi har bra koll på matchen och spelar bra, men tyvärr så ger vi bort två mål i perioden där resultatet inte alls speglar matchbilden, konstaterar EIBK-tränaren Andreas Olofsson.

I mellanakten så fortsätter EIBK att dominera i spelet under den första halvan. Det var dock HIBF som först kunde kvittera till 3-3 i spel fem mot fyra genom Linus Park.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK radade sedan upp bra chanser och lägen att återta ledningen, men i stället så kommer ett sällan skådat haveri. Under loppet av tre minuter så görs det fem mål fördelat 1-4 och EIBK har tappat matchen helt.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag tror det hänger ihop med att vi haft så mycket sjukdomar osv… Det handlar mer om det mentala där vi inte orkar komma tillbaka i matchen utan viker ned oss.

Det skulle tyvärr bli värre. Ett trögt, men effektivt spelande HIBF fick det att stämma till 100 % och hade de där lilla turen med sig också. Det rinner iväg i den tredje och sista perioden och till slut så kan gästerna vinna matchen med hela 11-5.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi spelar ”som sagt” bra halva matchen men sedan orkar vi inte. Det är ett bra lag vi möter med mycket rutin från spel i högre serier och det blev påtagligt. De straffade oss för minsta lilla misstag och det blev också de individuella misstagen som avgjorde matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Tyvärr för matchen så urartade det i slutskedet där det blev lite tumultartat med utdelat matchstraff, men ändå kunde spelaren i HIBF komma in på plan efter slutsignalen och det blossade upp igen – bedrövligt.

– Trist avslutning på matchen, men det är en fråga för domarna som tappade matchen. De hängde inte med alls och det slutade trist, konstaterar Olofsson avslutningsvis.

Enköpings IBK – Hagunda IBF 5-11 (3-2,1-5,1-4)

Skott: 24-24 (9-9,8-8,7-7)

Målskyttar EIBK: Linus Sjöquist, Albin Pettersson, Tobias Lindholm, Isak Ekström, Oscar Edbom.

Utvisningar: 3x2min – 3x2min + Matchstraff
Publik: 96

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar