Tre sköna och viktiga poäng på kontot!

Foto: Kent Lundqvist

Allettan: Det satt onödigt hårt inne men ESK inkasserade sin första trepoängare hemma mot Kalix HC.

– Det var viktigt för oss att ta första 3-poängaren och få det ur världen, medger ESK-tränaren Patrik Fagerlund.

ESK kommer fel in i matchen och med 05:30 har hemmalaget dragit på sig två utvisning, men då vaknar hemmalaget till och med 5,46 på matchklockan är det 1-0 i spel fyra mot fem. Det är Alexander Stark som tar sig igenom solo och vispar upp pucken i krysset.

Foto: Kent Lundqvist

Det gav ESK vind i seglen och ganska omgående så kommer också 2-0. Det är William Kaijser som från sin backplats lyckas överlista gästerna målvakt William Josbrant. KHC tar då en timeout.

Foto: Kent Lundqvist

Det blir väl något bättre ett litet tag, men ganska snart tar ESK över igen och utökar sin ledning till 3-0 med 12,00 spelat av matchen. Det är Edvin Johansson som håller sig framme och pillar in en retur bakom Josbrant.

Foto: Kent Lundqvist

ESK fortsätter sedan att ånga på mot gästernas mål, men trots flertalet heta chanser så kommer hemmalaget inte närmare än skott i målramen.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag tycker att första perioden är riktigt bra. Vi är tajta i mittzon och håller dom på utsida. Vi kommer också till fler heta avslut, vilket också belönades med 3 mål framåt.

Den andra perioden hinner knappt starta innan KHC tar sig in i matchen igen när Lucas Feuk reducerar till 1-3 bakom hemmakeepern Pontus Hagman.

Foto: Kent Lundqvist

Repliken låter dock inte vänta. Ur ingenting så kastar lånet från Västerås – Filiph Åström in en puck på mål som letar sig in i nätet bakom Josbrant till 4-1 med 2,01 spelat av perioden.

Foto: Kent Lundqvist

Med 6,41 spelat är det nära igen när Åström tar in pucken bra i zon och hittar Gustav Lindberg som styr farligt, men denna gång räddar Josbrant. Ganska omgående så bjuder ESK gästernas Johan Pettersson på ett friläge, men avslutet går i stolpen och ut.

Foto: Kent Lundqvist

Nu är det öppna spjäll i matchen och med knappa halva matchen spelad så är det Lindberg som har ett friläge, men avslutet går via ribban och över. ESK drar sedan på sig en kostsam utvisning. Det är Johansson som tar revansch på sig själv och rakar in 2-4 i öppen kasse.

Foto: Kent Lundqvist

Med 13,39 spelat så är det nära igen, men Hagman får ihop benen och håller pucken på rätt sida om mållinjen med minsta möjliga marginal. I det här skedet av matchen är ESK illa ute och får inget eget ordnat spel att fungera, men Hagman i hemmakassen ser till att hemmalaget går till periodvila i ledning med 4-2.

Foto: Kent Lundqvist

– Andra perioden börjar ju mindre bra när Kalix reducerar efter knappa halvminuten. Det vi gjorde bra i spelet i mittzon i första lyckades vi inte bygga vidare på, då spelet blir betydligt flängigare och Kalix får ta sig väl enkelt in i vår zon. De vinner perioden rättvist.

ESK har det fortsatt jobbigt inledningsvis av den tredje perioden, men med 5,30 spelat så är det ändå mycket nära att hemmalaget utökar sin ledning. På en kontring tar Tobias Smids ett bra avslut, men pucken går i insidan av stolpen och ut igen.

Tillslut så får ESK betala priset för sitt svaga spel då det kommer en reducering med 9,23 spelat. Det är på en andra retur som Philip Norberg Aspnäs kan göra 3-4.

Foto: Kent Lundqvist

KHC jagade sedan en kvittering, men ESK håller undan och kan med hjärtat i halsgropen ta sin första trepoängare i Allettan.

Foto: Kent Lundqvist

– I tredje är det lite bättre från vår sida, men det är krampigt och vi får verkligen kriga för att ta hem segern. Nu får vi blicka fram emot onsdagens match mot Forshaga med en förhoppningsvis bra prestation och 3 nya poäng, avslutar Fagerlund.

ESK Hockey – Kalix HC 4-3 (3-0,1-2,0-1)

Skott: 22-38 (10-7,8-19,4-12)

Period 1: 1-0 (05:46) Alexander Stark, 2-0 (08:33) William Kaijser, 3-0 (12:00) Edvin Johansson.
Period 2: 3-1 (20:23) Lucas Feuk, 4-1 (22:01) Filiph Åström, 4-2 (32:01) Johan Pettersson.
Period 3: 4-3 (49:23) Philip Norberg Aspnäs.

PIM: 10 (4:6:0) – 4 (2:2:0)

Spelarbetyg ESK:


Pontus Hagman


Alexander Stark


Oliver Horrsell

Lämna ett svar