Tredje raka för HBK!

Foto: Kent Lundqvist

Damfemman: Härnevi BK avslutade säsongen med att ta sin tredje raka seger hemma mot Tärnsjö IF.

– Ja det är skönt att vi får avsluta säsongen med tre raka segrar, berättar HBK-tränaren Caroline Mattsson.

Det var dock ett stressat HBK som inleder hemmamatchen svagt, men är ändå i ledning med 1-0 efter ett tidigt ledningsmål av Emma Eklund.

– I helgens match mot Tärnsjö inleder vi ganska svagt, vi är stressade och vågar inte ta ner och hålla i bollen. I halvtid har vi ett bra snack och tjejerna tar med det ut på plan.

I andra halvlek så blev det också mycket bättre och Eklund kunde utöka hemmalagets ledning till 2-0 ganska omgående. Efter det så fortsätter HBK att spela bra och ligger också närmare utökad ledning än att gästerna skall reducera.

– Andra halvlek hittar vi lugnet och kan rulla boll. Vi gör en jättebra halvlek och borde fått med oss något mål till, berättar Mattsson som summerar säsongen:

– Om vi ska se till denna säsong så har vi genomgåendet haft ett bra spel, men inte riktigt fått igång målskyttet. Detta är något som släpper i de sista matcherna. Vi har fått in många nya tjejer till laget och det märks att den korta säsongen utan träningsmatcher och vårens matcher gjort att vi inte hunnit spela ihop oss riktigt. Vi brukar vara starkast på hösten, men denna säsong lossnade det lite för sent. Men vi är spelmässigt mycket nöjda med denna säsong och laddade för nästa!

Härnevi BK – Tärnsjö IF 2-0 (1-0)

Målen, 1-0 (16) Emma Eklund, 2-0 (49) Emma Eklund.

Publik: 50

Lämna ett svar