Tredje raka för HFF!

Foto: Kent Lundqvist

Herrfyran: Herrarna i Håbo FF är kvar i vinnarspåret efter att ha hemmabesegrat topplaget Rådmansö SK.

– Det var en jämn och tuff match med stundtals riktigt bra fotboll, berättar HFF-tränaren Alan Hiussemoglu.

HFF skulle komma att föra matchen från start. Det gav också resultat med ca: 25 minuter spelat. Först tilldöms hemmalaget en straff som Kristoffer Kindström sätter till 1-0. Bara någon minut senare så friställer Adam Agerfjord Kindström som utökar ledningen till 2-0.

– Vi dominerar första halvtimmen och har bra koll på matchen. Vi har flera bra anfall och skapar en hel del chanser med bra djupledsspel. Försvarsspelet har under första halvtimmen sett väldigt bra ut och RSK har inte skapat mer än en stolpträff från en sämre vinkel.

Men efter halvtimmen spelat börjar orken tryta på hemmalagets centrala mittfältare som har fått gjort ett riktigt tufft jobb att täcka ytor när yttrarna inte kommit fram i planen. Det gör också att RSK arbetar sig in i matchen och kan flytta fram positionerna. Litet tryck blir det och ur det kommer också en reducering till 1-2 genom ett flipperspel i straffområde där Kim Askebris får sista foten på bollen.

– Resten av halvleken är rätt händelsefattig. 16-årige debutanten Simon Hesselbo räddar en frispark och Kindström löper sig sånär fri igen, men försvararen tar ett ”punggrepp” och tvingar honom att bromsa upp, väldigt dråplig händelse.

Till andra halvlek justerar HFF om försvarsspelet och det ser ut att skapa bättre förutsättningar för de centrala mittfältarna, men trots det så är det RSK som startar andra halvlek bäst.

– Tyvärr kommer en tidig kvittering på ett väldigt fint anfall. Rådmansös-skyttekung Arvid Slätis sätter dit en tåpaj upp i krysset.

Nu är det en viktig period i matchen där HFF behöver stå upp. Det är ett ställningskrig där inget lag riktigt tar kommandot.

– Vi har några bra halvbra chanser, men inte riktigt heta. Rådmansö skapar inte heller något riktigt vasst. Gabriel Berg är närmast när han rundar målvakten, men blir knuffad ur balans och kan inte avsluta i ett öppet mål. Målchansutvisning skulle jag kalla det. Men domaren friar.

Det skulle komma ett avgörande i den 77:e minuten. Jonathan Sjögren löper sig fri på vänsterkanten och hittar in med ett inlägg till Berg som stöter in bollen till 3-2.

– Vi är väldigt nära att även göra 4-2 när Kindström löper sig fri, men hans tidiga avslut har målvakten inget problem att rädda. Åt andra hållet är RSK nära att kvittera, men Simon gör en fantastisk räddning på en nick från nära håll, berättar HFF-tränaren som summerar:

– Vi tar en stark seger mot ett obesegrat Rådmansö. Några riktigt bra prestationer på flera spelare där Joakim Törnquist på mittfältet dominerar matchen igenom och Kindström och Berg längst fram hela tiden är ett hot. Samtidigt gör vår backlinje en bra prestation i en ny formation. Så en bra match i sin helhet.

Håbo FF – Rådmansö SK 3-2 (2-1)

Målen: 1-0 (24) Kristoffer Kindström, 2-0 (27) Kristoffer Kindström, 2-1 (36) Kim Askebris, 2-2 (52) Arvid Slätis, 3-2 (77) Gabriel Berg.

Varningar: 2-2
Publik: 50

Lämna ett svar