Trist start fällde HBK.

Foto: Kent Lundqvist

Damfemman: Härnevi BK fick en mardrömsstart på bortamatchen mot Ullfors IK vilket kostade poäng.

– Spelmässigt gör vi årets bästa match, men har svårt att ta tillvara på alla våra chanser, säger HBK-tränare Tove Teller.

Det var bäddat för kamp när HBK ställdes borta mot UIK och HBK stod upp bra, men fick en mardrömsstart på matchen där hemmalaget redan i den 4:e matchminuten gör 1-0 genom Alva Karlsson. Samme Karlsson var på hugget igen med knappa kvarten spelad och gjorde 2-0 vilket stod sig in i halvtidsvilan.

I den andra halvleken så kommer HBK tillbaka med bra spel. Det skulle också till slut resultera i en reducering till 1-2 genom Linnéa Ögren. HBK jagar sedan en kvittering som verkligen hänger i luften, men i stället så kan Karlsson fullborda sitt hattrick och fastställa slutresultatet till 1-3 i slutskedet av matchen.

Det är en hyfsat jämn match, men vi har ändå övertaget. Tyvärr är Ullfors bättre på att tillvara på de chanser de får. Spelet blir bättre för varje match vi spelar, men vi får inte riktigt till avsluten. Även denna match krigar tjejerna för kvittering enda in i slutet, men det räcker tyvärr inte hela vägen, avslutar HBK-tränaren.


Härnevi BK – Ullfors IK 2 1-3 (0-2)

Målskyttar HBK: Linnéa Ögren

Lämna ett svar