Trögden kvar på derby tronen!

Foto: Kent Lundqvist

Södra Trögds IK visade återigen att man är derbykungar i trakten efter att ha avgjort sent hemma mot SK Elvan.

– Vi gör vår klart bästa match för i år. Hela laget gör en riktigt bra insats, Säger STIK-tränaren Alexander Pettersson.

– Svårt att analysera så här direkt efter, men 0-0 i 82 minuten så känns jäkligt tufft att återigen förlora mot STIK, konstaterar Elvan-tränaren Per Lygnegård.

Det var hemmalaget som förde matchen och ställe gästande Elvan på tuffa prov redan under de första 45 minuterna.

– Vi har problem att skapa avslut. Framförallt i första halvlek. Berka (Filip Berkefelt) gör en strålande insats i kassen och räddar det som kommer igenom, berättar Lygnegård.

Det skulle dock bli bättre en stund i andra halvlek där Elvan får till det och nu är det hemmalaget som får bekänna defensiv färg.

Men det skulle tillslut ändå bli hemmalaget som återigen visar att man är ett bra derbylag och avgör med två sena mål. 1-0 gör Simon Tapper med 7 minuter kvar av matchen och avgörande 2-0 gör Johan Eriksson med 87 minuter spelat.

– Vi har en bra 10 minuters period i andra, men vi skapar för lite. Trögd är hetare och vinner mycket andrabollar. 1-0 kommer och vi går ned på 3-backlinje direkt, men 2-0 kommer några minuter senare. Sjukt surt, men Trögd var bättre än oss idag tyvärr, avslutar Lygnegård.

Södra Trögds IK – SK Elvan 2-0 (0-0)

Målen,1-0 (83) Simon Tapper, 2-0 (87) Johan Eriksson.

Varningar: 2-1
Publik: 89


Lämna ett svar