Trupp-nytt!

Bild: ESK

ESK förstärker med rutinerad back från Gotland och spelare förlänger och lämnar.

Enköpings SK tillför en rejäl portion tyngd och till sin backuppsättning kommande säsong genom att värva rutinerade Adam Rachidi från seriekonkurrenten Visby/Roma. ESK meddelar samtidigt att en spelare valt att lämna klubben och två förlänger.

27-årige Rachidi blir alltså ESK Hockeys första nyförvärv i lagbygget inför kommande säsong. Han har hela 335 matcher i ATG Hockeyettan på sitt CV, varav 52 av dem är spel i playoff mot allsvenskan och kvalserien till allsvenskan.

– Adam är en ledargestalt både på isen och i omklädningsrummet och vi är mycket glada att lyckas med den här värvningen. En rutinerad tvåvägsback som vi kommer få nytta av i både special teams och i spel 5 mot 5, säger ESK:s assisterande sportchef Alexander Edstein.

Adam Rachidi har Flemingsbergs IK i södra Stockholm som moderklubb och har i ATG Hockeyettan hunnit representera Kalix, Piteå, Wings och Visby/Roma (samt även Huddinge och Luleå Rebels i enstaka matcher som junior).

Och det är från fem raka säsonger i Visby/Roma som han ansluter till grönsvart. Alla fem säsongerna blev det spel i Allettan och dessutom en säsong i kvalserien till Allsvenskan.

Kontraktet med Adam Rachidi är skrivet på två år.

Bild: ESK

Fredrik & Filip förlänger med ESK

Backduon Fredrik Lundin och Filip Andersson förlängde på måndagskvällen sina respektive kontrakt med Enköpings SK.

Både Filip och Fredrik noterades för sparsamt med matcher i den grönsvarta tröjan den gångna säsongen men i båda fallen var det på grund av naturliga orsaker.

Filip Andersson spelade bara 13 matcher efter en skadefylld säsong och för Fredrik Lundin är motsvarande siffra endast 12 matcher då han inledde säsongen med lokalkollegan HC Liljan i div 4 innan han först efter juluppehållet anslöt till ESK.

Båda två signerade på tisdagskvällen alltså varsin kontraktsförlängning. Filip, bördig från Smedjebacken, förlängde ett år medan ESK-produkten Fredrik är klar för de kommande två säsongerna i moderklubbens tröja.

Noterbart är att Fredrik Lundin kommande säsong jubilerar med tionde raka säsongen i ATG Hockeyettan.

Hampus Wallin lämnar

Samtidigt vill klubben också bekräfta att Bålstatalangen Hampus Wallin valt att lämna laget för vidare spel hos Linden Eskilstuna. Det blev två säsonger i ESK-tröjan varav den första blev den poängmässigt bästa då han snittade drygt 0,5 poäng per match inkluderat spelet i Allettan.

Lämna ett svar