TruppNytt ESK Hockey.

Bild: ESK

Spelare in och en spelare ut – ESK Hockey tappar en spelare och får samtidigt in ytterligare en ny spelare med rutin från Hockeyettan.

Nyförvärven presenteras nu på löpande band av ESK Hockeys sportchef Christian Nordenberg. Dagens nyförvärv heter Zebastian Bodini Schmitt och kommer närmast från spel i Hockeyettan med Arboga.

Forwarden är född 1997 och har BIK Karlskoga som moderklubb. Men hösten 2014 gick flyttlasset till Småland och spel med Växjös juniorelitlag under dryga tre säsonger, där höjdpunkten blev bland annat ett JSM-silver 2017 med Växjö J20.

Första senioråret spenderades i Borlänge och han fick där bland annat spela i kvalserien till Hockeyallsvenskan. Ifjol inledde han med Lindlöven men avslutade med Arboga. Sammanlagt har Zebastian 118 matcher i Hockeyettan med sig i bagaget och på dessa ett poängsnitt strax under 0,5 per match.

Tyvärr måste vi även idag också rapportera om en spelare som vi tappar. Denna gång är det extra tråkigt eftersom det gäller unge Eric Berkerud som ställer skridskorna på hyllan delvis på grund av hälsan.

Seriespelet är nu lagt i HockeyEttan Östra >>>

Lämna ett svar