Tuff drabbning!

FBK-tränaren Alexander Alan. Foto: Kent Lundqvist

Stenhårt & på gränsen – Alexander Alan berömmer sin spelare för modet och inställningen i en av säsongens tuffaste matcher.

– Det var ”som sagt” årets tuffaste match. Vi mötte det enda laget som hade släppt in mindre mål än oss och spelar tajt i försvaret. Väldigt fysiskt! Känslan var att vi fick åka hem med kryckor och lösa tänder. Ordagrant så armbågades Thorell så tanden flög av, Anders Lindberg som armbågade fick plåstra armbågen så det skulle sluta spruta blod, berättar FBK-tränaren som fortsätter:

– Bevis för misshandel var faktum och visa spelare skulle behöva kryckor hem efter matchen. Vi tillåts inte spela vårt spel, det sker för mycket spelförstörelse från motståndarna och domarna tillåter det. Vi får ungefär 30 fouls under en match, men inga gula kort. Jag har aldrig skådat denna nivå förut. Men våra killar visade varför de är med i toppen och dom stod upp hela matchen igenom med starka hjärtan och tre lungor.

Ett bra förarbete av teamet runt laget såg till att matchhjälten kunde spela.

– Jesse (Singh) våran ”Bjässe” till mittback var osäker lite inför matcher och hade känningar i baksidan, det var en fråga om han ens skulle spela. Men tack till våran duktige rehab specialist Anna så kunde han spela matchen vilket var tur för oss eftersom han gjorde det enda målet i matchen som gav oss segern.

Vad avgör kampen?

– Det avgörande i den här matchen var lagdynamiken, vårt hårda arbete i förvaret och det skickliga spelarna vi har som kan hålla i bollen även under konstant hög press. När jag tänker spelare för spelare så vill jag lyfta upp alla individuellt, för så jävla duktiga är dom, var och en på deras positioner och inhopparna som kommer in gör laget bara ännu bättre.

Ni har kopplat ett elakt grepp om serieledningen, har ni avgjort?

– Ja nu har vi en bra grepp om serieledningen, men det kan vända fort inom fotboll. Vi vill avsluta på bästa sätt och ge våra följare en underhållande fotboll på lördag hemma mot Märsta. Hoppas många vill komma upp till Fanna IP och se våra grabbar som kämpar tappert för avancemang nu, avslutar FBK-tränaren Alexander Alan.

Lämna ett svar