Tuff start för EIBK!

Foto: Kent Lundqvist

Damtrean: Premiären för EIBK spelades i Rimbo på söndagskvällen mot svårspelat rutinerat Roslagsalliansen.

– Vi beslöt tidigt i våras med -04/-05 tjejerna medtyckande att kliva upp i D3. Patrik Irvebrant och jag har haft träningar med det laget sedan covid 19 satte stopp i våras. Vi har bara vilat i juli. Det blev en nystart för alla, och äntligen ett rent D3 lag som vi tror kommer att gynna klubben framöver.  Tyvärr blev det bara en träningsmatch, men vi har sparrat mot D2, berättar EIBK-tränaren Benney Brundell.

Starten på matchen blev lite darrigt och säkert lite nervöst med att hemmalaget gör 1-0 efter två minuter Genom Linda Krammer.

– Där börjar starten på säsongens bästa period för oss. Vi har grymt många kvicka tjejer som börja röra om på plan, medans dom andra gör säkra brytningar.

13.35 snor Thelma Thorsell Forslund  bollen på vänsterkanten, passar  Smilla Blomqvist som skjuter vid bortre stolpen till 1-1 och laget bryter ut i ett jubel.

Lyckoruset håller i sig till ännu mera tjut och glädjerus när Emelie Lundback med 15.32 spelat snabb-skjuter 1-2 i krysset efter hårt förarbete vid sarg ( som vanligt) av Mattilda Irvebrant. Alliansen är ju inte heller dåliga. Dem har fått in nya tekniska och snabba tjejer till i år.

EIBK ledningen blir kortvarig, 2-2 av Moa Lindén 15.55. Bra flow brukar hålla i sig och så även nu när Elsa Matsson petar in 2-3 på en målvaktsretur efter skott av Malin Hjälm.

-Bara att gå till periodvilan i ledning mot ett lag som alltid ligger i toppen av D3, ståpäls. Efter 1.06 drabbades hemmalaget av en utvisning. Vi gjorde ett hyfsat powerplay, men resultatlöst. Med 5.38 spelat var det EIBKs tur att spela box, också den blev resultatlös.

-Tycker att vi står upp bra även i andra, försöker ligga rätt i positionerna, men det börjar märkas att benen blir tyngre och tyngre. Alliansen går upp i ledning med 5-3 innan perioden är slut. Målen gjordes av Emelie Huhtala och Moa Lindén ×2.

Det rinner iväg i tredje där hemmalaget gör slutresultatet till stora siffror – 10-3 efter mål av Viktoria Söderlund ×2, Sissel Svärdsén ×2 och ett självmål.

– Vi har hela tiden sen mars pratat om att sätta spelet, positioner med säkerhet i försvar och våga hålla i bollen i anfallszon. Och att strunta vad det står på tavlan efter full tid. Visst är det kul att vinna matcher, men det kommer så som vi spelade i två perioder. Tror att redan på kommande ”fredagsmys i Ilian ” att dom unga tjejerna taggar till och gör en bra match mot gästande Vide, avslutar EIBK-tränaren

IBF Roslagsalliansen – Enköpings IBK 2 10-3 (2-3,3-0,5-0)

Skott: 29-10 (8-5,9-1,12-4)

Målskyttar EIBK: Smilla Blomqvist, Emelie Lundback, Elsa Mattsson.

Lämna ett svar