Tuff utmaning för ESK.

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey tar sig idag till Gotland för att spela borta mot Visby/Roma HK.

ESK som inte spelat match på en vecka har haft chansen att slicka såren och förbereda sig på nya uppgifter.

– Det har varit del återhämtning/rehab från skavanker och sedan en hel del repetition av hur vi vill bedriva vårat spel. Hur även kunnat lägga en del tid på PP/BP, berättar ESK-tränaren Johan Jonsson.

Vad tror du om era chanser ikväll?

– Vi går alltid för seger, som jag sagt tidigare så handlar det mycket om hur noggranna vi är i att hålla oss till vårt system. Gör vi det, har vi förutsättningar varje kväll att vinna.

ESK har i dagarna gjort klart med en ny forward. Poängmaskinen – 24-årige forwarden Felix Lundqvist närmast från Lindlöven. Han har gjort 43p på 62 spelade matcher men fick förra säsongen spolierad av skada.

– Stor målfarlig fw som har erfarenhet av Allettan med Lindlöven. Det ska bli kul att få in honom i vår verksamhet och han känner dessutom några av grabbarna redan så det är ett plus, avslutar ESK-tränaren.

I Växjö spelade Felix tillsammans med både Zebastian Bodini-Schmitt och William Kaijser, och i Lindlöven var han lagkamrat med Niklas Rigelius. Felix kommer att bära tröja nummer 77. Premiären i ESK-tröjan dröjer dock ytterligare ett tag och han kommer inte att vara med på lagets resa till Gotland för fredagsmötet med Visby/Roma.

– Felix är en spelare som jag har väldigt bra koll på sedan tidigare. Efter lite skadetrassel är han nu återställd och det är en poängstark forward med näsa för mål, säger Christian Nordenberg, sportchef i ESK.

Ändringar i laget:
Marcus Johansson skadad. Tim Lungberg-Kenttämaas kontrakt bröts under veckan.

Match: VRHK vs ESK Hockey 19:00 i Visby Ishall.

Tabell & resultat ATG Hockeyettan >>>

Lämna ett svar