Tung ESK-förlust på Enavallen.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK svarade för ett rejält bottennapp och föll hemma mot Valbo FF.

ESK:s tränare Martin Andersson var av förklarliga skäl missnöjd efter slutsignalen.

-Jag är otroligt besviken. Det här var sämsta prestationen för säsongen, helt klart.

Foto: Kent Lundqvist

Det var mycket viktiga poäng som stod på spel när lagen äntrade ett soldränkt Enavallen. ESK hade i kraft av seger lämnat gästerna nio poäng efter sig i tabellen och därmed stått på tämligen säker mark inför höstsäsongen. Nu blev det inte så och det var svårt att förstå hemmalagets tama agerande i i värmen.

-Vet inte vad som händer på planen. Men det blir en och en insatser och spelet sitter inte ihop i anfallsmässigt. För dåligt, helt enkelt, säger Andersson.

Foto: Kent Lundqvist

ESK inledde dock starkt  och i sjätte minuten var det nära 1-0. Andreas Larsson hittade Alexander Persson-Njie på djupet men avslutet träffade stolpen utsida. Lite senare hade samme man en ny chans men skottet rakt på Valbos keeper.

Foto: Kent Lundqvist

Känslan i det läget var att utdelningen målmässigt låg inom räckhåll men sedan fick ESK stopp i maskineriet. Inga hot i djupled utan bollrullande i sidled. Passningarna blev allt sämre och Valbo växte sakta men säkert in i matchen.

Foto: Kent Lundqvist

I 37:e minuten kom också matchens enda mål. Mohamed Kamara bröt in från höger och satte bollen elegant i nät via bortre stolpen förbi en maktlös Gustaf Persson som gjorde comeback i målet efter skadeuppehåll.

Foto: Kent Lundqvist

Det fanns dock gott om tid för ESK att rätta till spelet men laget fick det fortsatt tungt i upptakten av andra halvlek när Willy Wickman inom loppet av några minuter drog på sig två gula kort och därmed utvisades.

Foto: Kent Lundqvist

-Men jag tror tyvärr inte det gjort någon skillnad om vi haft elva spelare kvar på planen i andra halvlek, säger ESK-tränaren.

Fortsättningen av andra halvlek blev tämligen händelsefattig. Valbo tycktes nöjda med matchutvecklingen och kunde utan större problem bärga tredje bortavinsten. ESK noterades för ett enda avslut värt namnet när Andreas Larsson testade målvakten med ett bra skott i 56:e minuten.

Foto: Kent Lundqvist

-Vi kan förlora, men inte på det här sättet. Det slarvas med passningarna och vi skapar ju inget framåt. Det är spel och löpningar utan tanke, säger Martin Andersson.

Enköpings SK-Valbo FF  0-1 (0-1)

Mål, 0-1 (37) Mohamed Kamara.

Publik: 243

Lämna ett svar