Tung förlust för Fanna.

Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK förlorade nykomlingsmötet mot IFK Österåker. Förre ESK-anfallaren Anders Lindberg var med sina två mål en starkt bidragande orsak till gästernas trepoängare på Fanna IP.

-Tycker väl inte att något av lagen var värda att vinna men Österåker gör ju målen, säger Fannas tränare Kent Nyman.

Österåker tog ledningen redan i andra matchminuten genom Anders Lindberg. Samme man låg bakom nästa mål efter knappa kvarten. En nick träffade stolpen och på returen skickade Hampus Ragnelid in 0-2.

-Vi fick en katastrofal inledning som förstör för oss, säger Nyman.

Repliken kom dock direkt på avsparken efter målet och det var riktigt snyggt. Leo Scienza drog till från mittcirkeln och bollen seglade förbi en överrumplad Lukas Dyrke i gästernas mål.  Fanna förde sedan spelet halvleken ut utan att få till de heta buden på kvittering. Österåker sökte Anders Lindberg med långa uppspel där anfallaren var mycket stark i luftrummet och skapade problem för hemmalaget. Lagen noterades för varsin halvchans på ytterligare nätkänning före paus.

I andra halvlek tilltog Fannas spelövertag och ett till synes slitet Österåker fick prioritera försvarsspelet. Leo Scienza låg bakom det mesta framåt men var för ensam i offensiven. Känslan var ändå att kvitteringen låg i luften och hemmalaget skickade upp mittbacken Markus Hammartång i anfallet för att förstärka anfallsspelet.

Det lämnade emellertid ytor bakåt och i 77:e minuten kom avgörandet på Fanna IP. Ett inlägg från högersidan nådde bortre stolpen där en helt ren Anders Lindberg kunde nicka in 1-3. Ett par minuter senare var det bud på 1-4 via friläge men hemmakeepern Jasmin Ljuca kunde avvärja snyggt.

Fanna fick sedan till ett hett läge på reducering i 82:a minuten då den hårt arbetande lagkaptenen Bruno Dal Monte tog sig fram på vänstersidan och satte ett inspel centralt. Det skapade oreda i straffområdet en hemmalaget var inte på plats och Österåker kunde till slut rensa undan.

-Vi är inte aggressiva i ”boxen” och skapar heller inte så mycket målchanser i matchen. Spelmässigt annars stundtals bra, tycker tränare Nyman.

Matchen sista läge på mål tillhörde Österåker och man tog en mycket viktig trepoängare i nykomlingsmötet. Lagets andra vinst i serien.

-Österåker är ett lag vi vill ha bakom oss i tabellen så det här känns surt. Oavgjort hade varit okej för oss idag som det såg ut på planen, avslutar Kent Nyman.

Fanna BK-IFK Österåker 1-3 (1-2)

Mål, 0-1 (2) Anders Lindberg, 0-2 (12) Hampus Ragnelid, 1-2(13) Leo Scienza, 1-3 (77) Anders Lindberg.

Varningar: 1-0

Lämna ett svar