Tungt för BHC.

Foto: Kent Lundqvist

Hockey: Bålsta HC som inte spelat sedan 19 oktober 2020 kan få hela säsongen inställd om det vill sig illa.

– Spelarna tränar för sig själva som det är sagt eftersom vi inte ska/kan samlas i grupp. Vi har inte haft något gemensamt sedan vi spelade match mot Iron borta den 19 oktober. Det känns konstigt och hur det kommer sluta har vi ingen koll på, berättar BHC-tränaren Jörgen Svahn.

Vad får ni för signaler från förbundet?

– Hade möte med förbundet innan jul då de var positiva till en återgång den 12/1, men det var innan de nya restriktionerna. Som jag ser det och förstår så är det tveksamt om det blir något alls denna säsong.

Hur påverkar det helheten av verksamheten i Bålsta HC och hur jobbar ni i denna uppförsbacke?

– Vi har startat dialog med kommunen om att få förlänga vår säsong under april & maj, vilket jag tror är otroligt viktigt för vår förening. Det kan vara otroligt avgörande på lång sikt för oss då vi knappt har startat hockey/skridskoskola i år vilket utgör en stor del av vår långsiktiga rekrytering. Tappar vi ett par årskullar river det upp stora sår i vår verksamhet. Detta medför även stora inkomstbortfall samtidigt som det är svårt att locka till sig sponsorer till verksamheten just nu, konstaterar Jörgen som avslutar:

– Vi är otroligt tacksamma för de sponsorer som fortsätter stötta oss det betyder väldigt mycket. Vi siktar också på att starta upp en J18 verksamhet till nästa säsong vilket också skulle betyda mycket om vi fick säsongen förlängd till maj samtidigt som man kanske kan skapa cuper/matcher för att kunna avsluta denna säsong positivt.

Lämna ett svar