Tungt för Nordia på Skogsvallen!

Foto: Kent Lundqvist

Trots en kanonstart av IK Nordia hemma mot Märsta IK så blev det förlust i premiärmatchen hemma på Skogsvallen.

Det startade mycket bra för hemmalaget Nordia som redan i den 9:e matchminuten tog ledningen. Det är Marko Herman Suonpää som får bollen ute till vänster om straffområdet och med ett bra avslut trycker han upp bollen i krysset till 1-0.

Efter det så är det ganska händelsefattigt men med dryga halvtimmen spelad så faller nästa mål i matchen.  Det är gästernas Christoffer Jansson som hittar ”rutan” och kvitterar till 1-1. Nordia är illa ute i detta skede och när Märsta tilldöms en straff i den 38:e minuten är det nog många som tror på ledning för MIK, men hemmakeepern Albert Sjögren ville annat och räddar.

Ganska omgående så är det istället Nordia som för en chans att ta ledningen då Kimmo Söderblom har ett bra läge, men han skjuter över viket gör att 1-1 står sig in i halvtidsvilan.

Den andra halvleken blir jämn och det skapas egentlige inte så mycket. Någon enstaka nästanchans är det som händer fram till det är 10 minuter kvar av matchen. Då kommer matchavgörandet! Det är gästernas Christoffer Jansson som håller sig framme igen och fastställer slutresultatet till 1-2.

– Vi har bra kontroll på det tills vi ger bort ett mål till Märsta. Då blir vi rädda och låter Märsta ta över spelet. Sen hittar vi tillbaka till i de slutet av första halvlek igen. En överlag dålig fotbollsmatch och vi är inte tillräckligt bra idag för att varken få poäng eller vinna matchen, säger Nordia-tränaren Jimmy Ahlborg.

IK Nordia – Märsta IK 2 1-2 (1-1)

Målen, 1-0 (9) Marko Herman Suonpää, 1-1 (30) Christoffer Jansson, 2-1 (79) Christoffer Jansson.

Varningar: 1-0
Publik: 40

Lämna ett svar