Tungt på skadelistan!

Adam Lidström är närmast en comeback. Foto: Kent Lundqvist

Ishockey: ESK som jagar en kvalplats till HockeyAllsvenskan dras med tunga namn på skadelistan.

I lördags så var olyckan framme igen då backresen Fredrik Lundin bröt vadbenet och han är högst sannolikt borta resterande av säsongen.

Foto: Kent Lundqvist

– Både för laget och honom är det olyckligt såklart, konstaterar sportchef Alexander Edstein.

ESK som inte fått spelet att fungera på samma nivå som i grundserien är såklart påverkade av läget i truppen både i träning och påtagligt i matchspelet.

Det är fler tunga namn på samma skadelista som inte är matchklara och missar högst troligt tre omgångar till. Nicklas Rigelius är borta en vecka till, Johan Eek är borta 2-4 veckor och Adam Lidström 1-1,5 veckor.

Det ligger närmast tre matcher i potten för dessa spelare och med säkerhet är Eek borta, men Adam Lidström är en smula optimistiskt men också realist.

Adam Lidström. Foto: Kent Lundqvist

– Jag hoppas på spel i två av de tre som skall spelas denna vecka. Jag känner att min axel börjar bli starkare och ikväll tisdag skall jag ut och känna på isen. Känns det bra så skall jag dra på mig utrustningen och köra ett test på torsdag och kanske det blir spel i helgen, men bara om jag är 100 % säker att jag är hel nog för att inte äventyra resterande av säsongen.

Hur påverkar skadorna laget i både träning och match.

– Klart att det påverkar på många sätt och är inte optimalt. Vi gör det bra ändå tycker jag och nu hoppas vi att alla kan komma tillbaka, för det är ju det här man spelar för och ser fram emot, avslutar Lidström.

Tränare Patrik Fagerlund känner ingen oro, men önskar så klart att ha alla tillgängliga.

– Skadeläget är som det är. Det är inget som vi kan påverka så mycket och därför inte heller kan lägga fokus på. Vi har fyra femmor tillgängliga, som alla kan vara med och bidra så vi fokuserar på det. Träningarna har fungerat bra då vi haft fullt manskap även där. Sen när vi får tillbaka spelare så blir det positivt för gruppen då det blir ännu mer konkurrens om platserna och ännu mer intensitet och tävling på träning och match.

Lämna ett svar