Två in & tre ut i ESK Hockey!

Filip Andersson klar för ESK. Bild: Almtuna

ESK Hockey tappar två backar och gör också klart med två nya som skall ersätta från Kallinge/Ronneby & Kalix.

ESK har tappat klubbikonerna Andreas Lindqvist med 14 säsonger i klubben och Fredrik Juhlin med 8 säsonger, båda slutar och så även Douglas Alenbring. Det står nu klart att två av de luckorna fylls av nya backar.

Filip Andersson 20år, 191cm, 90kg. Gjorde 40 matcher i Kallinge/Ronneby (som vann södra AllEttan) förra säsongen. Filip var utlånad dit från Almtuna.

– Filip har en bra säsong i ryggen med en stor roll i södra AllEttans seriesegrare Kallinge/Ronneby. Våra scoutrapporter stämmer överens med vår bild av Filip både på och utanför isen, säger Sportchef – Christian Nordenberg.

John Peterson 26 år, 191cm, 93kg. En stabil försvarsgeneral som kommer närmast från Kalix där han gjorde 37 matcher inkl. playoff.

– Vi har glädjen att välkomna John Petersson till ESK Hockey, John kommer närmast från toppklubben Kalix men är i grunden smålänning med rötterna i Nässjö.  Otroligt kul att John väljer oss i Enköping bland andra intresserade klubbar. John hade en viktig defensiv roll i Kalix förra säsongen och med sin storlek och fysik kommer han att vara en riktig ersättare för Linkan, Juhlin och Douglas i vinter! John har dessutom tecknat ett tvåårigt avtal med ESK Hockey vilket betyder att han vill bidra på våran resa framöver, berättar Nordenberg.

Lämna ett svar