Två nyförvärv i ESK Hockey!

Bild: ESK Hockey

ESK värvar både ny forward och ny assisterande tränare.

Enköpings SK har gjort klart med sin nya assisterande tränare. I samma veva släppte man också nyheten om ännu ett nyförvärv på forwardssidan.

Det är ett inte helt obekant ansikte som tar rollen som assisterande tränare vid sidan av Patrik ”Fagge” Fagerlund i ESK Hockeys bås kommande säsong. Från Västerås IK:s organisation hämtar man Kent ”Kenta” Olofsson som även har ett förflutet som både spelare och ledare i Enköping på 90-talet.

– Känns jättebra att vi kommit överens med ”Kenta”, som är en person med högt driv och stor kompetens inom både spelet hockey och den fysiska biten. Det är något vi kommer att nyttja även i övriga delar av klubben, säger sportchefen Alexander Edstein på klubbens hemsida.

Kent kommer närmast från en tjänst som ungdoms- och juniorutvecklare inom Västerås organisation.

På fredagen lades också den allra sista biten i lagbygget vad gäller spelare då man skrev kontrakt med 22-årige Karl Sand. Forwarden ansluter närmast från två säsonger i Köping men där han på grund av skada inte noterades för någon match förra säsongen.

Hans moderklubb är Tranås men karriären gick via Frölunda till Moras hockeygymnasium under juniortiden.

ESK:s tränare Patrik Fagerlund kommer ju som bekant från två säsonger i Köping han också och är därför väl bekant med ”Kalle”.

-Han är en spelare med både tyngd och stor räckvidd som gör nytta både offensivt och defensivt. Han har en styrka i att han kan spela både center och forward. Känns riktigt kul att han valt att komma till oss i ESK, säger ”Fagge”.

ESK Hockeys lagbygge 20/21 >>>

Lämna ett svar