Uppland sitter på orubbad silverplats i Svealandsmästerskapen.

Foto: Christina Ridderstråle

Under helgen gick Svealandsmästerskapen i friidrott av stapeln på Arosvallen i Västerås.

En spännande tävling där lag med tretton- och fjortonåringar från Dalarna, Värmland, Gästrikland, Stockholm, Gotland, Närke, Västmanland och Uppland möter varandra. Uppland förvaltade sin tidigare silverplats mycket väl, men hade inget att sätta emot Stockholm som nästan hade dubbelt så stora trupp och som ännu en gång tog hem förstaplatsen.

Foto: Christina Ridderstråle

Av Upplandslagets 63 deltagare var hela nio ungdomar uttagna från Bålsta IK: Axel Nilsson, Hannes Jonasson, Lovisa Ridderstråle, Nike Agerfjord, Emelie Hammarqvist, Hannes Erlingsson, Leona Widell, Samir Fekari och Tim Lindblom.

Lördagen bjöd på fina tävlingsförhållanden och Axel Nilsson tog som regerande Svealandsmästare med ett nytt personbästa på 3,42 m en fin andraplacering i stav.

Nike Agerfjord. Foto: Christina Ridderstråle

Förutom Axel tog Hannes Erlingsson i höjd, Leona Widell i stav och 200m häck samt Lovisa Ridderstråle i spjut fina poäng till Upplandslaget samtidig som många nya personbästa sattes av Båslta IK’s deltagare under dagen.

Samir Fekari. Foto: Christina Ridderstråle

Under söndagen visade sig vädret inte från sin bästa sida utan bjöd på starka vindar och så pass kraftigt regn att tävlingarna tillfälligt fick ta paus.

Lovisa Ridderstråle. Foto: Christina Ridderstråle

Trots väta och kyla hölls humöret på topp och utöver nya personbästa från många av deltagarna togs ytterligare poäng till laget av Tim Lindblom i stav, Hannes Jonasson i 80 m häck och diskus, Axel Nilsson i 80 m häck och kula, Leona Widell i 60 m häck, höjd och längd.

Emelie Hammarqvist. Foto: Christina Ridderstråle

Avslutningsvis hjälpte Nike Agerfjord till att ta ett efterlängtat guld i stafett för F14 och Hannes Erlingsson brons i stafett för P13.

Leona Widell. Foto: Christina Ridderstråle

Efter rafflande uppgörelser mellan distrikten i de avslutande stafetterna värmde tjejernas guld för Uppland på 4×80 m för F14 och killarnas brons för P13 på 5×60 m gott.

Hannes Jonasson. Foto: Christina Ridderstråle

Men det som värmde allra mest var alla kämpar som satte laget för jaget och tävlade i för dem ovana grenar, samt den starka lagandan i Upplandslaget där deltagarna oförtrutet och med ökande styrka lyfte och hejade fram sina lagkamrater med dånande Upplands-rop. Fina resultat, nya vänner och minnen för livet tar både deltagare och ledare med sig från denna helg.

Skribent: Christina Ridderstråle BIK

Lämna ett svar