Utvisningarna fällde ESK!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey fick ingen revansch på Huddinge IK i ATG Hockeyettans 15:e omgång.

Det är en ganska trevande inledning från båda lagen men det skulle vara hemmalaget som skulle öppna målskyttet i matchen. Med knappa 9 minuter spelat så lyckas Christoffer Odljung ta sig in på mål och pilla in pucken mellan benen på Simon St Cyr i ESK målet till 1-0.

ESK får sedan chansen att kvittera den ledningen med dryga 10 minuter spelat då hemmalagets Niclas Lehman åker på en utvisning. Det övertalsspelet tar dock inte ESK hand om och när i stället HIK får chansen att spela fem mot fyra för andra gången i perioden ringer det. Björn Jonasson gör 2-0 vilket står sig in i periodvilan.

HIK kommer ut stark och Victor Andersson har en bra chans direkt, men S:t Cyr räddar. ESK åker sedan på en ny utvisning som man dock klarar ut, men har svårt att etablera något offensivt spel och hota hemmalaget. Till slut skulle hemmalaget övertag ge utdelning. Med 7,48 spelat av mellanakten tar sig Jesper Cederberg i läge och sprätter upp 3-0 i nättaket.

ESK skapar inte så mycket men med knappa halva perioden spelad är det nära då André Fredriksson sätter en bra puck på Adam Lidström, men han får ej träff och HIK kan istället återta kommandot. Ganska omgående så åker ESK på en 5+20 minuter på Glenn Guttelvik och det kom att kosta minuten senare då Victor Andersson gör 4-0.

ESK skulle reducera innan perioden var slut och då kom det lite oväntat i boxplay när Dennis Näslund gör 1-4 i spel fyra mot fem vilket gav ett litet hopp inför den tredje perioden. ESK jagar på och det skulle komma ytterligare reducering när hemmalaget drar på sig en dubbelutvisning. André Fredriksson gör 2-4 med dryga sex minuter kvar att spela. Det skulle dock inte komma mer från ESK som får se sig besegrade.

– Jag tycker att vi gör en helt ok start på matchen, sedan hamnar vi där det stora problemet har varit för oss. Vi tar alldeles för mycket utvisningar vilket gör att vissa får spela mycket medans andra inget och vi tappar rytm i spelet. Vi behöver bli noggrannare vad gäller utvisningar, det håller inte att spela så mycket BP som vi gör. I tredje släpper vi loss och kommer upp bättre i aggressivitet och ligger på för ytterligare reducering men når inte ända fram, säger ESK-tränaren Johan Jonsson efter slutsignalen.

Huddinge IK – Enköpings SK 4-2 (2-0,2-1,0-1)

Skott: 33-16 (11-4,14-5,8-7)

Målen,
Period 1: 1-0 (08:59) Christoffer Odljung, 2-0 (15:31) Björn Jonasson.
Period 2: 3-0 (27:48) Jesper Cederberg, 4-0 (32:33) Victor Andersson, 4-1 (39:13) Dennis Näslund.
Period 3: 4-2 (53:55) André Fredriksson.

PIM:  (2:0:6) –  (4:29:0)
Publik: 201

Tabell & resultat ATG Hockeyettan >>>

Lämna ett svar