”Vi gör deras målvakt onödigt bra”

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta IF gjorde återigen en bra bortamatch men det räckte ändå inte hela vägen mot Ludvika.

– Denna gång tycker jag att vi gör en riktigt bra match i stora delar. Bakåt så jobbar vi ihop bra kollektivt, men vi har stora problem med en av deras skyttar som vi inte får någon träff på i första halvlek, berättar BIF tränaren Magnus Paulsson.

Det var dock en ganska jämn första halvlek, men med hemmalaget i förarsätet där just Oskar Johansson får göra lite som han vill med sitt skytte i den första halvleken. Han noteras för hela 7 fullträffar av Ludvikas 16 mål i den första halvleken.

I den andra halvleken blev det en smula bättre. Bålsta hittar e bättre höjd mot Oskar och han får ”bara” göra fem bollar i den andra halvleken som även de blev helt jämn fram till det var dryga kvarten kvar att spela. Då gör Ludvika ett litet ryck och leder med 27-22. Det var ett underläge som Bålsta inte lyckades komma tillbaka ifrån och hemmalaget vinner tillslut med 6 bollar.

– Tyvärr så bränner vi som vanligt många bra lägen och vi gör deras målvakt onödigt bra. Vi spelar oss till fyra straffar, men sätter bara en av dessa vilket vi ju inte har råd med. Ska jag nämna något positivt denna gång var det att vi äntligen fick utdelning på vårt kantspel. Återigen är det som avgör matchen att vi inte sätter våra lägen, summerar BIF-tränaren.

Ludvika HF – Bålsta IF 32-26 (16-14)

Målskyttar,
BIF: David Mellberg 5, Fredrik Sandberg 5, Rasmus Larsson 4, Malte Libler 4, Zebastian Sultán 4, Hugo Flörchinger 3, Peter Wass.

Publik: 65

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar