“Vi har både bredd och spets”

ESK-tränaren Patrik Fagerlund. Foto: Kent Lundqvist

ATG Hockeyettan: I veckan hade ATG Hockeyettan upptaktsträff för den Östra serien och på plats fanns såklart ESK Hockeys nya tränare Patrik Fagerlund.

Patrik ser med spänning fram emot det stundande uppdraget i sin nya klubb, menade Fagerlund i den direktsända intervjun.

-Det känns jättespännande och kul att få möjligheten att träna laget. Hela föreningen vill framåt, inte bara på A-lagssidan.

Upptaktsträffen leddes av den kända kommentatorduon från C-more, Anders Fredriksson och Arto Blomsten. Bland de mer kända tränarprofilerna i årets serie märks Visby/Romas Hans Särkijärvi (tidigare i bl.a. Djurgården och Linköping), Strömsbros Mikael Lindholm (f d spelare i bl.a. Brynäs, Luleå, Malmö och Los Angeles Kings) och AIK-profilen Peter Nylander.

ESK:s tränare Patrik Fagerlund fick den inledande frågan från Anders Fredriksson om det möjligen underlättar för Enköping att rekrytera spelare i egenskap av Sveriges närmaste stad?

-Jag tycker att vi har fått hit spelare som vi verkligen vill ha till oss. Sedan tycker jag att vi fåt till en väldigt bra mix också, bra karaktärer och bra hockeyspelare, så det känns som att vi har något positivt på gång här.

Har ni snackat någonting i gruppen om en målsättning för säsongen?

-Ja, absolut, det är ju att ta oss till Allettan. Det är det primära. Sedan får vi se när vi väl är där hur vi ställer oss till resten av säsongen.

Arto Blomsten ställer sedan frågan vilken typ av hockey ESK vill spela?

-Framförallt vill vi spela hockey framförallt, inte bara åka och skicka iväg puckarna mest. Vårda pucken och spela en konstruktiv hockey. Sedan är det väl som de flesta lag säkert säger, att i spelet utan puck vill vi ju ett hårt presspel och vara ett aggressivt lag som är tuffa att möta. Jag tycker att vi har tagit in spelare som, om man jämför mot förra året då vi hade en lite yngre trupp, är lite äldre och som har både spets och bredd för att klara av att spela ett sådant spel.

Har ni kraft nog att göra det?

– Det tycker jag. Som jag sa, vi har bredd för att ha fyra riktigt bra linor att vara med och bidra och det låter kanske klyschigt, men vår nyckel blir att vara ett kollektiv samtidigt som vi har spetsen, så jag tror absolut att vi har kraft för att vara med och kriga om Allettanplatserna.

Av dom här killarna som har kommit in nu, är det någon som du tycker redan nu har visat sig extra vassa?

-Det är klart att en sådan som Adam Rachidi, som spelat många år i Hockeyettan, kommer in med rutin. En otroligt positiv kille i gruppen. Sedan har vi ju spelare som Jesper Cederberg, Gustav ”Gurra” Lindberg och Wilmer Lindblad som har spelat i Hockeyallsvenskan och Johan Eek som kom med mig från Köping och är en pålitlig poänggörare.

Snackas det hockey i Enköping?

– Verkligen! Som jag sa, föreningen vill ju framåt och det känns som att det finns ett stort intresse också. Många sponsorer som är nyfikna och vill vara med resan också, och ett stort engagemang i alla uppdrag runt A-laget.

Skulle man kunna säga att det är en storsatsning till och med?

– Nu ska vi inte överdriva men det finns en plan i föreningen att etablera sig som ett topplag i Hockeyettan. I år är det en del på den resan och vi ska försöka ta ett stort kliv i år i alla fall.

Vem tror du blir svårast och tar hem serien?

 

– Nu har ju jag varit i Västra serien de senaste åren, men om man tittar på hur trupperna är byggda här i östra så känns det som ett spännande år. Jag tror att fler lag än tidigare som kommer att vara med i striden om Allettanplatserna. Men jag håller nog Hudiksvall som favoriter, avslutar ESK-tränaren.

Det var också Hudiksvall som fick flest röster när tränarna skulle tippa seriens slutsegrare.

Grundserien består av 22 omgångar och de fem främsta går till Allettan. Allettan i sin tur spelas i två serier, norra och södra, i totalt 18 omgångar. De sex främsta går här till slutspel som ju är säsongens stora nyhet.

Utan att bli allt för detaljerade så består slutspelet av åttondels- och kvartsfinaler för att till slut få fram fyra lag som ska spela en kvalserie – där segraren avancerar till Hockeyallsvenskan.

Se hela upptaktsträffen på Hockeyettan Play.

Logga

Lämna ett svar