”Vi har lärt oss mycket”

Foto: Kent Lundqvist

Nykomlingen i Herrtvåan har nu fått känna på nivån i div.2 och man räds inte hösten.

– Vår första halvlek var perfekt hemma mot HuFF. Vi hade bollinnehavet och kontroll på matchen. HuFF var lättlästa och både vi tränare och spelare upplevde det så, ingen motståndare att vara rädda för. Både mittbacken och högerbacken testade vår backlinjen med långa bollar utan att lyckas, vi var koncentrerade, säger FBK-tränaren Marcelo Gallo H.

Det var ledningen efter de första 45 minuterna som ni hade full kontroll över.

– Ja, ett snyggt och bra mål som också låg i luften vill jag påstå. Det var i underkant, men ledning 1-0 var bra. I andra halvlek gjorde vi ett byte. Deivity (Jesus) som kom till start med känningar av en skada och vi tyckte att vi hade matchen under kontroll. Inför andra sa vi till varandra i omklädningsrummet att vi skulle fortsätta med samma intensitet och ha kontroll på tempot.

Ni gjorde byte och så även HuFF redan i halvtid, hur påverkade det matchbilden?

– HuFF gjorde också två byten, två snabba ytterforwards innan domaren blåste igång andra halvlek. Vi talade om för vår ytterbackar att dem skulle säker börja köra långa bollar till dem då jag själv att sett dem spela förut och viste hur snabba dem och var det var exakt det dem gjorde.

Ni åker tidigt på ett baklängesmål, hur upplevde du det?

– Straffen kom från ingenstans, vi var på den kanten när domaren blåste straffen och alla vi reagerade, det var bara domaren som såg vad som hände och sedan fick vi ingen förklaring av straffsituationen? Efter straffen tappade vi kontroll och koncentrationen där individuella misstog gjorde att vi tappar poäng. Man lär sig av misstag, nu har vi två matcher i kroppen som nykomlingar i div.2 och vi har lärt oss mycket, avslutar FBK-tränaren.

Lämna ett svar