Viktig seger!

Foto: Kent Lundqvist

Kravlade över strecket – Södra Trögds IK vann en mycket viktig match hemma mot Sunnersta AIF i Herrfemmans 10:e omgång.

– Vi gör ännu en gång en riktigt bra match, även fast vi inte har en full bänk och drabbas utav två skador tidigt i matchen så slutar vi inte att kämpa för varandra där ute i värmen idag, berättar STIK-tränaren Alexander Pettersson.

Ett STIK i stort poängbehov kom till start med ett ihop plock gällande lag då många inte var tillgängliga för spel denna omgång. Trots det så samlade sig STIK och kampade i 90 minuter och det skulle också ge resultat. Abdikadir Noor Osman och Henrik Jowilin ser med varsitt mål till att det är hemmaledning med 2-0 i halvtid.

I den andra halvleken så fortsätter STIK att gnugga med sin knappa resurser, men med timmen spelad kommer en reducering till 1-2 av gästernas Anders Johansson. STIK skulle dock vara det lag som skulle gå segrande ur striden. I den 80:e minuten så avgör Emanuel Granholm matchen med sitt 3-1 mål och innan matchen är slut får inringde Viktor Gånheim fastställa slutresultatet till 4-1.

– Det som avgör tillslut är kvalité och inställning. Extra tack till Linus Eriksson, Viktor Gånheim och Fredrik Målgren som ställer upp och spelar när vi inte kan skrapa ihop tillräckligt med folk. Jesper Synnerlöv står för en riktigt bra insats idag, avslutar STIK-tränaren.

Södra Trögds IK – Sunnersta AIF 4-1 (2-0)

Målen, 1-0 (18) Abdikadir Noor Osman, 2-0 (44) Henrik Jowilin, 2-1 (60) Anders Johansson, 3-1 (80) Emanuel Granholm, 4-1 (85) Viktor Gånheim.

Varningar: 2-0
Rött kort: 0-1


Lämna ett svar