Vinna eller försvinna.

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey måste vinna ikväll borta mot Vimmerby HC i den andra matchen i playoff 1.

Det är ett måste med seger ikväll för ESK borta mot VHC om inte säsongen skall ta slut.

– Ja, så är det. Vinna eller försvinna, medger ESK-tränaren Johan Jonsson som dock ser positivt på uppgiften.

– VI fick med oss mycket som var bra i den första matchen som vi i långa stunder för och skapar också tillräckligt med chanser för att kunna vinna. Ikväll är det noggrannhet och effektivitet som kommer krävas.

Det är tre tunga grunder som måste infrias om ESK skall ha en chans att få denna slutspelsserie till en tredje och avgörande match.

Bildresultat för aros auto enköping

Vinna målvaktskampen!
Som i de flesta fall så måste man vinna målvaktskampen för att vinna matcher. I det första mötet var det Tomas Rydén som vann över Simon S:t Cyr med en räcka avgörande och viktiga räddningar. Det viktiga är i första läget att ta de avslut ”man skall rädda” och sedan bygga på med de mer spektakulära och oväntade räddningarna. Det ger laget den energi och det mod man behöver för att vara ett par skär mer offensivt i sina omställningar från defensivt till offensivt spel.

Individuella misstag!
Att minimera eller göra individuella misstag obefintliga kommer att vara nyckeln. I första mötet så var det ESK som stod för de flesta och det kostade tre baklängesmål. Målvaktstavla, dräll med puck i egen zon två gånger om var tre mål och får bara inte hända. Sett över 60 minuter så var det bra, men inte tillräckligt. Det är slutspel nu!

Målskyttet!
Egentligen hela säsongens akilleshäl för ESK. 2,2 mål i snitt per match sett över säsongen så här långt! Det som fäller avgörandet är att man behöver så många chanser för att hitta rätt. Chanser skapas men effektiviteten är mycket svag sett till vad VHC gör och vad ESK borde göra eller måste göra för att vinna.

ESK målvakten Simon S:t Cyr håller med och ser fram emot rond 2 av PO 1.

– Visst är det så, vinner man målvaktsmatchen har man bra chans på seger så den är alltid viktig, men lite extra i playoff såklart. Rent generellt behöver vi vinna 1-1 situationerna ute på isen för att ha chans på vinst ikväll, och det blir viktigt att vi vågar spela vårt spel trots anspänningen. Sen är det såklart alltid viktigt att vårt PP (fem mot fyra) och BP (fyra mot fem) funkar och att vi vinner den duellen också.

Sagt om motståndet:

Spelskickligt lag som dock tar stora risker i sitt uppbyggnadsspel. Defensiven är helt okey, men långt ifrån omöjligt att montera ned vilket vi fick se i första matchen. Bra målvakt i Tomas Rydén och har en mycket bra spelare i Pontus Johansson som ligger bakom mycket av hemmalagets spelbyggnad både med och utan puck, förövrigt bror till Mattias Johansson i ESK.

Senaste mötet:
ESK vs VHC 3-7 (0-1,2-3,1-3)
Läs mer om den matchen här >>>

Truppen:
På skadelistan: Fredrik Juhlin, Douglas Alenbring, Markus Johansson, Eric Berkerud, Pontus Hagman.

Matchfakta:
VHC vs ESK 19:00 Vimmerby Ishall.

 

Lämna ett svar