Ytter-sida stängde lyckad premiär!

Marcus Ytter stängde premiären med en kanon. Foto: Kent Lundqvist

Nykomlingen ESK stod för en lycka premiär i div.2 där Marcus Ytter blev matchvinnare hemma mot Skiljebo.

Det var ett riktigt laddat ESK som omgående tog kommandot i premiären hemma mot SSK och förde både matchen och spelet inför storpubliken på Korsängen.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget var också dem som skapade chanserna inledningsvis och med 8 minuter spelat var det nära att ESK tog ledningen då Andreas ”Tosse” Larsson hittar en fristående Jonathan Böckert, men en fot emellan räddar SSK till en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle bli ESK som rättvist tog ledningen med 1-0 med knappa kvarten spelade och det var premiärkungen – Hugo Rödlund som påpassligt snappade upp bollen efter ett defensivt misstag av SSK och rullade bollen in i öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

– Riktigt kul att göra mål och otroligt att få göra det i en premiär för andra gången med ESK, skrattar målskytten som bjöd på ett cirkusnummer efter målet.

Med 20 minuter spelat förändras matchbilden helt. ESK tappar tålamodet och pulserar inte alls lika bra i sitt spel och tappar därmed också kommandot vilket gör att SSK får allt mer att säga till om under de avslutande 25 minuterna av den första halvleken.

Foto: Kent Lundqvist

SSK skapar nu också två riktigt vassa chanser att kvittera. Först är det Ali Sheikomar som är friställd i boxen, men hemmalagets nya målvakt – Oskar Nilsson presenterar sig för sin nya hemmapublik med en svettig räddning till en resultatlös hörna och kort därefter är det inbytte Hampus Tjärnhell som är igenom, men återigen räddar Nilsson till en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

ESK har också två heta målchanser innan halvtidsvilan, trots sitt mediokra och stressade spel. Båda gångerna är det ”Tosse” som håller sig framme, men avsluten går precis utanför stolpen och räddas av gästernas målvakt Jesper Friberg.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi får en bra start på matchen och vi har ganska bra koll på SSK. Vi är rätt i positionerna under de första 20 minuterna, men sedan blir vi för otåliga och tappar noggrannheten i spelet, konstaterar ESK-tränaren Martin Andersson.

ESK inleder även den andra halvleken piggt med Rödlund, ”Tosse” och Böckert i spetsen. Den sist nämnde har under de första 20 minuterna tre heta chanser, men lyckas inte få bollen i mål bakom gästernas duktige målvakt -Friberg.

Efter det så tar SSK över matchen och nu är ESK riktigt illa ute. Gästerna trycker på och har två stolpträffar, det är kalabalik i ESK defensiven som med hjälp av Nilsson i målet och en stor portion tur kommer undan med hjärtat i halsgropen.

Foto: Kent Lundqvist

I stället för en tillsynes logisk kvittering så är det ESK som stänger matchen i den 83:e matchminuten, och det med en delikatess. ”Tosse” slår en frispark i bra läge från högerkanten och på en andraboll så för Marcus Ytter på en yttersida som smäller upp i taket till 2-0 bakom en chanslös Friberg och matchen var över.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi är riktigt illa ute i långa stunder här i andra halvlek och det är ett under att inte SSK kvitterar. Vi har inte med oss det som behövs i fysiken för att klara spelet över 90 minuter vilket blev ytterst påtagligt här i andra halvlek där vi kommer undan och vinner matchen. Men en skön seger och premiär, avslutar ESK-tränaren.

En av förgrundsfigurerna i matchen var Hugo Rödlund som var sist in i truppen men ”som sagt” först med att måla denna säsong i ESK – igen. Han såg oerhört rapp och aggressiv ut i sin spelstil, något Hugo utvecklat sedan han senast var med i laget.

Foto: Kent Lundqvist

– Det kändes bra och det är något som kommit nu på sista tiden, men jag kan inte riktigt förklara varför, skrattar Hugo. Vi gör stundtals en bra match och vinsten känns skön mot ett bra SSK. Vad det gäller mitt eget spel så känns det att jag inte riktigt är uppe i matchtempo vilket blev påtagligt under den sista delen av matchen, men snart är jag där både med fysiken och med formen.

Enköpings SK – Skiljebo SK 2-0 (1-0)

Mål, 1-0 (14) Hugo Rödlund, 2-0 (83) Marcus Ytter.

Varningar: 2-1

Publik: 263

Spelarbetyg ESK:


Jonathan Böckert


Hugo Rödlund/Andreas Larsson


Oskar Nilsson

Lämna ett svar