Andra raka för Bålsta!

Nyförvärvet från EHF – Linda Glarke. Foto: Kent Lundqvist

Damtrean: Handbollsdamerna i Bålsta ställde om defensivt och vann borta mot Hallsta HF.

– Ännu en skön vinst i en match där vi ville ha tempo och fart framåt men där vi möttes av ett samlat o kompakt försvar från Hallsta, berättar BIF-tränaren Thomas Maurd.

BIF ställdes inför en utmaning då spelet inte riktigt passade i den hall som matchen spelades.

– Vi spelar ut mycket av det vi tränat på men då hallen är lite smalare än vanligt så blir vi lite lidande framåt i vårat breda spel. Men vi har en bra bredd och rutin i truppen som hittar andra lösningar och då med Elin Gerhardsson och Tilda Karlberg som skjuter riktigt bra hela matchen och mycket tack vare Helen Granat & Wera Maurd på M6 som öppnar upp till fina luckor att skjuta igenom.

Det var en ganska jämn inledning på matchen, men efter fem spelade minuter och ställningen 2-2 så får stänger BIF ned hemmalagets offensiv och gör ett ryck fram till ledning med 7-2.

– Bakåt är vi riktigt bra och står upp bra mot deras långa skyttar. Eller nästan då dom hade en skytt som verkligen var duktig (Evelina Martinsson) och som gör 13 av deras mål. Vi gick ut på punkt på henne och då såg det bättre ut över hela linjen.

I halvtid var det ledning med 13-8 för BIF och i den andra halvleken så svarar Hallsta med samma mynt och väljer att sätta en punkt på Bålstas Elin Gerhardsson.

– En T-O från oss och vi kunde sätta igång ett annat spel och vi gör 3-0 direkt. Sen var det klart och vi kunde spela hem matchen.

Bålsta går från 11-14 till 11-17 och kontrollerar sedan resterande av matchen. När slutsignalen går så har BIF säkrat segern och vinner med 6 bollar.

– Bäst för dagen, förutom nämnda Karlberg och Gerhardsson, var vårt försvar som sitter riktigt bra samt våra målvakter Linda Glerke och Sara Persson. Fast det största hjärtat i dag och även matchens lirare var Ronja Lundahl, avslutar BIF-tränaren.

Hallsta HF – Bålsta IF 17-23 (8-13)

Målskyttar BIF: Elin Gerhardsson 8, Tilda Karlberg 7, Malin Lohela Karlsson 3, Viktoria Hummelstedt 2, Tove Scott, Emelie Källström Birkenstedt, Helene Granath.

Utvisningar: 0-1

Lämna ett svar