Bålsta fortsatt i vinnarspåret!

Foto: Kent Lundqvist

Herrtrean: Bålsta IF är på stark frammarsch och kunde avgöra hemma mot tabelltvåan Ludvika HF med en bra sekvens i andra halvlek.

– Skönt att vi får tag i spelet och kan avgöra den här drabbningen, säger en lättad BIF-tränaren Martin Morén efter slutsignalen.

Det skulle komma att bli en tight första halvlek där BIF får den bästa inledningen hemma mot LHF och leder med 3-1 efter dryga tre minuter spelat.

Foto: Kent Lundqvist

Det är sedan helt jämnt där lagen turas om att vara i ledning med något mål. Gästande LHF har sin näring i spelet med boll i Albin Lundgren & Linus Wass Legnerot och i hemmalaget handlar det mesta offensivt om Rasmus Larsson & Hugo Flörchinger.

Foto: Kent Lundqvist

Känslan är ändå att hemmalaget har kontroll på matchen, men defensivt är BIF svaga i utsidan zon 2 och gästernas kantspelare har inte ett avslut under den första halvleken så när halvleken är slut med ledning 12-11 är det något som är i fokus inför andra.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, vi snackade om just det i halvtidsvilan och skall försöka att hitta mer rätt där och få det tightare central, medger BIF-tränaren.

Sagt och gjort. Gästande LHF är bra med under de första fem minuterna då det är likaläge 13, men sedan är det stängt! BIF defensiven med Jonatan”Flax” Manros som sista utpost stänger nu ned gästerna fullständigt och gör hela 9-0 (22-13) på 10 minuter och det avgör kampen.

Foto: Kent Lundqvist

LHF tar en timeout och kommer ut och får stopp på blödningen, men det är ändå BIF som är starkast och kan tillslut efter en avslagen slutdel av matchen vinna med knappa, men klara 3 bollar.

Foto: Kent Lundqvist

– Klart bättre här i andra där vi stänger ner dem centralt i defensiven och lämnar mer för deras kanter att jobba med och där stängde ju Jonatan i målet. Vi hittar ett bättre lugn i spelet med boll i andra och vinner tillslut rättvist, avslutar BIF-tränaren.

Bålsta IF – Ludvika 24-21 (12-11)

Målskyttar:
BIF: Hugo Flörchinger 9, Rasmus Larsson 8, Christoffer Alm 2, Malte Libler, David Mellberg, , Linus Falk, Jonatan Magné, Fredrik Hellberg.
LHF: Albin Lundgren 8, Linus Wass Legnerot 6, Natanael Eriksson 3, Magnus Eklund 2, Dawood Alkuheli, Jesper Eriksson.

Utvisningar: 3x2min – 2x2min

Spelarbetyg BIF:


Jonatan Manros


Rasmus Larsson


Hugo Flörchinger

Lämna ett svar