Bålsta Handboll på frammarsch!

Thomas Maurd klar för Bålsta. Foto: Kent Lundqvist

Bålsta IF är på stark frammarsch som handbollsklubb och är nu på väg att starta ett damlag.

Under 90 talet var klubben stark på seniorsidan med bla. ett damlag i Alltvåans topp vilket motsvarar dagens Dametta. Damlagsverksamheten har efter det under en längre tid mer eller mindre legat på is i Bålsta, men nu är man på rätt väg igen.

Under några säsonger har klubben målmedvetet sakta men säkert vuxit både på herr och damsidan med starka kullar på ungdomssidan som nu börjar ge frukt. På Herrsidan har man redan ett lag i spel och till kommande säsong så är det meningen att man skall ha två seniora lag i seriespelet.

– Ja, det stämmer, bekräftar Bålstas – Magnus Paulsson. Vi är så många spelarna nu så vi skall ha ett lag i div.3 och ett lag i div.4. Vi har dessutom fått in en ny tränare till herrlaget i Jens-Patrik (Jeppe) Karlsson som skall jobba bredvid Martin Morén.

Damerna tar till kommande säsong ett krafttag runt seniorsidan där man i medvinden redan den gångna säsong fått igång ett trimlag och nu är man i startgroparna med ett damlag och ett F19 lag. Till detta har man lyckats att rekrytera in en etablerad och rutinerad tränare i Thomas Maurd.

– Ja, jag har varit på plats i Bålsta och pratade lite med ordförande Linda Ahrebo och fick frågan om att vara med att starta upp ett Damlag. Det låter riktigt skoj att försöka få igång ett damlag igen, berättar Maurd.

Vart är ni i processen just nu?

– Linda ska säkerställa underlaget så det finns till ett lag, det är där bollen ligger först och främst. Men det låter som om att hon har en stor förhoppning att få ihop en trupp.

Hur ser ditt uppdrag ut?

– Uppdraget blir att få igång det hela till att börja med och då med ett brett tänk över linan F19, dam och Trim med samarbete över dessa lag. Ett gott samarbete kommer att behövas för att ro detta i land då jag jobbar olika tider på dygnet och kan inte alltid vara på plats. Jag kommer att jobba med Rasmus Larsson som fortsätter att köra F19, Förhoppningen är att vi står vid seriestart med ett lag som är redo. Spännande, skoj och lite extra kul är det att få vara med om en helt ny start, avslutar Maurd.

Lämna ett svar