Dags för ett hett derby i Bålsta!

Foto: Kent Lundqvist

Damtrean: Det var många år sedan, men nu är det dags för ett hett handbollsderby mellan Bålsta IF och EHF.

Det var många år sedan, men nu är det dags igen för ett handbollsderby mellan Bålsta & EHF! Båda lagen har varandra lite omlott i seriespelet, men EHF är laget som i modern tid var det mest framgångsrika med bla. kval till Allsvenskan i april 2017.

Båda lagen har haft e bra träningsvecka inför dagens drabbning i Gransäter Sporthall

– Vi har tränat på bra i veckan och fortsatt på det vi påbörjat, det har sett riktigt bra ut med bra fart och glädje i det vi gör, berättar BIF-tränaren Thomas Maurd.

– Veckans förberedelser har varit bra med bra fart på träningarna, berättar EHF-tränaren Tomas Wigh.

Vad vill ni se i spelet?

– Jag hoppas att vi kan fortsätta att spela riktigt bra försvarsspel som vi gjort i de första 2 matcherna då det kommer att krävas av oss mot Enköping som har bra fart och variation i sitt anfallsspel.  Framåt vill jag se att vi spelar vårt spel som blir bättre och bättre, säger Maurd.

– I spelet vill jag se att vi gör det vi tränat på och är fokuserade inför uppgiften, säger Wigh.

Vad tror du om utgången?

– Det kommer att bli en bra värdemätare för oss och vi kommer till en match där vi inte har något att förlora utan allt att vinna och det betyder att vi kan, förhoppningsvis, spela avslappnat och köra på, menar Maurd.

– Som alltid, full respekt för motståndet & gör det vi ska enligt vår matchplan. Vad krävs för seger? 1 mål mer än motståndarna, säger Wigh.

Hur ser det ut i truppen inför dagens derby?

– Tyvärr så har vi råkat ut för lite skador och sjukdomar i truppen inför helgen, men vi har bra och rutinerade spelare som kommer in och det känns skönt, avslutar Maurd.

– I laget ser det bra ut, avslutar Wigh.

 

Matchfakta:
Bålsta IF vs Enköpings HF
15:45 i Gransäter sporthall.

Lämna ett svar