Lyckad inledning på säsongen för Trögden!

Foto: Kent Lundqvist

Fyra straffar emot sig på de två inledande omgångarna av Herrfemman, men Södra Trögds IK är fortsatt obesegrade.

– Ja, det är smått otroligt, men också inte helt orättvist, säger STIK-tränaren Niclas Hallgren.

Efter 3-3 i premiären borta mot Sunnersta AIF ställde STIK under tisdagskvällen mot IFK Uppsala i hemmapremiären och det skulle komma att bli en kamp i 90 minuter.

Foto: Kent Lundqvist

– Det blev en ganska väntat matchbild med ett spelskickligt IFK som förde spelet med boll, men vi hade en gameplan som funkade mot det.

Det kan man lugnt säga. STIK spelade samlat och mycket rutinerat i spelet utan boll och monterade ned nästan allt som gästerna satte upp i den sista tredjedelen av sin offensiv.

Foto: Kent Lundqvist

IFK skapade under de första 43 minuterna bara en hygglig chans. Det var redan i den 7:e matchminuten då Hossein Shojaeddin hittade fram i läge, men hemmakeepern – Rikard Eriksson räddar.

Foto: Kent Lundqvist

STIK spelade smart och med mittfältsgeneralen Adrian ”Dogge” Berglund i spetsen var man sylvassa i sitt omställningsspel.

Foto: Kent Lundqvist

Det gav också resultat i den 11:e matchminuten då ”Dogge” vänder bort en bevakare på vänsterkanten och lyfter snyggt en boll i djupet på en fristående Abdikadir Noor Osman som trycker in 1-0 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Det skakade om gästerna rejält och nu jämnar matchbilden ut sig gällande bollinnehavet. Det böljade en del fram och tillbaka och det skapades egentligen inte så mycket fram till halvtimmen var spelad.

Foto: Kent Lundqvist

Då kliver ”Dogge” fram igen och river fram ett inlägg från vänsterkanten som skär rakt igenom hela boxen till en fristående William Jernberg som skickar iväg en projektil rakt upp i nättaket till 2-0.

Foto: Kent Lundqvist

STIK hade nu verkligen full kontroll på IFK som var påtagligt frustrerade över att gång på gång springa fast i den ramstarka defensiven.

Foto: Kent Lundqvist

Under de sista fem minuterna så lyckas dock IFK att skapa och hota på riktigt. Första är det Delroy Mlamba hittar en yta, men han rivs och tilldöms en straff. Den slår Edim Fekovic, men Eriksson dyker rätt och räddar. I de absolut sista sekunderna av den första halvleken så dimper bollen ned på en helt fristående Elis Thorsell i IFK som 1m från mållinjen lyckas med bedriften att trycka bollen över ribban.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra halvleken blev det allt mer boll för IFK mot ett STIK som påtagligt spelade på resultatet. Trots att hemmalaget parkerade bussen och inte lyckades hålla upp sin defensiv lika bra som i den första halvleken så höll man ändå gästerna, som var otroligt trubbiga, stången.

Foto: Kent Lundqvist

Det tog gästerna nästa 75 minuter att ställa om sitt spel och bli mer raka och primitiva i sitt spel. Det blev också påtagligt att STIK ligger back på sin fysiska status och total avsaknad av försäsong.

– Ja, det stämmer. Bara för tre veckor sedan hade vi knappt ett lag så det var ingen överraskning att vi skulle mattas.

I den 75: minuten har Shojaeddin en frispark i ribban som rensas undan av hemmalaget. Bollen kommer omgående tillbaka och då kommer reduceringen när Philip Sanderson nickar in 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

Nu blev det jakt för STIK som flyttar fram allt de har för en kvittering. Det blir också högdramatiskt, men närmare än en nick precis utanför kommer inte gästerna som får vända hem till Uppsala utan poäng.

Foto: Kent Lundqvist

– Imponerande insats av killarna som verkligen står upp som ett lag och gör det här tillsammans. Att vara obesegrade efter två omgångar var kanske inget vi vågade hoppas på inför, men det är vi värda sett till vad vi presterat, avslutar STIK-tränaren.

Södra Trögds IK – IFK Uppsala 2-1 (2-0)

Målen, 1-0 (11) Abdikadir Noor Osman, 2-0 (30) William Jernberg, 2-1 (79) Philip Sanderson.

Publik: 49
Varningar: 1-2

Spelarbetyg STIK:


Adrian Berglund


Emanuel Granholm/Sebastian Pettersson


Rikard Eriksson

Lämna ett svar