Nordia har något kul på gång!

Bild: Anders Löfgren

Div.6 laget IK Nordia matchade hemma på underbara Skogsvallen mot div.5 laget SK Elvan.

– Det ser spännande ut i laget där vi har en hel del yngre killar som verkligen bidrar och har fått fart på de mer rutinerade spelarna, berättar IK Nordia – Tränaren Göran Lundqvist som är ny på jobbet.

Det skulle dock starta illa för Göran och hans gossar i Nordia. Det tar bara 10-15 sekunder för gästande SK Elvan och ett nyförvärv att presentera sig. Karl-Filip ”Kalle” Thorsell slår en boll i djupet direkt efter avspark som landar hos en Burak Gencer som sprintar ifrån sin bevakning och gör 0-1.

Matchen rivstartar verkligen. Bara minuten senare är det Nordia som är framme och hotar, men fristående Erik Jansson i boxen nickar över. Spelet vänder och det är 0-2. Burak får bollen centralt och kan ganska enkelt, men snyggt, vända bort sin bevakare och trycka in bollen bakom en chanslös Adam Lind i Nordia målet.

– Vi startar olyckligt med en passiv defensiv som kostar två relativt billiga mål – kan jag tycka, säger Lundqvist.

– Smakstart, verkligen, myser SK Elvan – tränaren Per Lygnegård.

Det skulle dock gå över för gästerna som nu får se Nordia ta över ordentligt. I takt med att man sätter spelet utan boll över hela planen tar hemmalaget nu över spelet och matchen. Jag räknar till fem kvalificerade målchanser för Nordia som gästernas bäste spelare den här kvällen – Jonas Pürkner räddar.

Med dryga timmen kunde inte ens han stoppa Nordia och det är en av hemmalagets tongivande spelare som reducerar. Liam Lundqvist tar sig i läge på distans och borrar upp bollen i krysset till 1-2.

Efter det så sprattlar gästerna till för en stund och Mohammad Khodadadi friställer Joakim Johansson, men avslutet går i utsidan av stolpen. Ganska omgående så tilldöms Elvan en frispark som ”Kalle” slår mycket bra och högst och först på bollen kommer Linus Bylin och han knoppar in 1-3. Innan halvtidsvilan så hinner Nordia med att skapa två klara målchanser, men både Jansson och Christoffer Anderssons avslut räddas av Pürkner.

– Vi får tag i spelet bättre med en kvart spelad och tar över, tycker jag. Vi radar ju upp målchanser och borde nog gjort något eller ett par mål till, menar Lundqvist.

– Vet inte vad som händer efter den smakstarten, men de tar över helt och hålet och har ju bud på fler mål, Skönt att ändå vara i ledning, konstaterar Lygnegård.

Den andra halvleken hinner knappt böra förrän det är reducerat. En bra boll i djupet på unge Oskar Hedman som trycker in 2-3. Fem minuter senare så kommer även kvitteringen. En bollstöld av Jansson som sätter in bollen i boxen där Sundblad bröstar ned den till Lundqvist som dunkar in 3-3. Minuten senare fälls Sundblad och domaren blåser för straff. Den förvaltar Jansson väl och vändningen är fullbordad.

När sedan Nordia svarar för en bollstöld högt upp i banan med dryga timmen spelad och ny inbytte Christian Alan gör 5-3 så var matchen punkterad – eller?

Elvan skulle dock sprattla till i slutskedet av matchen. Med fem minuter kvar att spela så nickar Karl Samuelsson bra och Lind räddar, men bollen går i ribban på Lind i mål till 4-5. Gästerna ligger sedan på för en kvittering, men Nordia kan hålla undan och vinna rättvist.

– Klart nöjd med att vi lyckas vända på den här matchen. Vi har en del kvar att jobba med, men offensivt så ser det bra ut redan nu. Vi har egentligen inget mål för säsongen. För oss handlar det om att utveckla spelet och de här unga spelarna. Kan vi göra det så kan det bli en spännande och kul säsong, konstaterar Nordia-tränaren.

– Det här var inte alls bra sett till vårt defensiva spel över hela banan. Vi är långa i våra lagdelar och tar inte jobbet som i bör. Det är många nya som skall spelas in och vi får ha tålamod. Nordia gör det bra och vinner rättvist, men jag tycker vi bjuder på alldeles för mycket och vore det inte för Pürkner i målet så kunde det varit större siffror.

IK Nordia – SK Elvan 5-4 (1-3)

Målskyttar,
IKN: Liam Lundqvist 2, Oskar Hedman, Erik Jansson, Christian Alan.
SKE: Burak Gencer 2, Linus Bylin, Karl Samuelsson.

Spelarbetyg:


Jonas Pürkner SKE


Liam Lundqvist/Christoffer Andersson


Karl-Filip Thorsell.

Lämna ett svar