Premiärseger för Bålsta!

Bild: Privat

Damtrean: Det blev en lycka premiär för Handbollsdamerna i Bålsta som vann borta mot Rimbo HK.

– Skön premiärvinst blev det. Vi var i ledning under hela matchen med 1 eller ett par mål. Riktigt bra försvarsspel över hela linan till slut då vi bytte runt i försvaret för att hitta rätt o när vi gör det så är det stängt, berättar BIF-tränaren Thomas Maurd.

Det startade dock ganska illa för BIF där man fick en ett avbräck tidigt. Emelie Källström Birkenstedt gjorde Bålstas första mål i seriespel efter nystarten.

– Hon visade direkt att hon är en spelare som vi kommer att ha stor nytta av under säsongen. Tyvärr så tog premiären slut efter ca: 3 minuter då hon fick en riktigt ful knuff i ett läge då hon är i luften. Vi hoppas att hennes skador hon fick lägger sig snabbt och är pigg till nästa match om 2 veckor.

Det var Bålsta som hela tiden var i ledning under den första halvan av matchen, men det blev målsnålt. När lagen gick till halvtidsvila var det ”bara” 15 gjorda mål fördelade 6-9.

– Framåt har vi lite kvar att jobba med då tjejerna inte är helt ihop-spelade ännu men det kommer i och med att matchandet kommer igång då det är det vi behöver.

Även den andra halvleken blev målsnål där det stundtals var långt mellan gjorda mål. Bra målvakter håller siffrorna nere och tillslut vinner Bålsta med 16-14.

– Det som avgör är helt klart vårat försvar som är riktigt kompakt och sen har vi vår målvakt-Linda Glerke som tar mycket av det som kommer igenom, sista 10 minuterna tar hon 7 avslut från deras h6, så hon har en stor del i vinsten. Vill plussa för alla spelare som är på plats i Rimbo och ett extra plus till mv Linda Glerke och Malin Lohela Karlsson.

Rimbo HK – Bålsta IF 14-16 (6-9)

Målskyttar BIF: Tilda Karlberg 5, Malin Lohela Karlsson 3, Viktoria Hummelstedt 3, Elin Gerhardsson 3, Tove Scott, Emelie Källström Birkenstedt.

Utvisningar: 1-2
Röda Kort: 1-0

Lämna ett svar